Mit nézzünk ma a tévében? – Csütörtök

Íme, a mai menü a spájzból. Igazi nyári program a Ragadozó (film+, 21.00), vagyis a Predator, ami gyakorlatilag nem más, mint egy igen véres dzsungeltúra valahol Amazóniában, a legjobb formáját futó Arnold Schwarzeneggerrel egy földönkívüli szupergyilkos rasztalien nyomában. Illetve, fordítva: ezúttal Arnold nyomában az alien. A film amúgy virtigli scifi-thriller legenda.

Priscilla - A sivatag királynőjének kalandjai - Hugo WeavingMindig izgalmasak azok a filmek, melyek a második világháború történéseit, személyiségeit német szemszögből próbálják meg ábrázolni. Nikolaus Stein von Kamienski Rommelről szóló dolgozata (film+2, 21.00) sajnos nem igazán izgalmas, ellenben igen vontatott film, melynek cselekménye ráadásul csupán Rommel utolsó, már Afrika utáni szereplésének boncolgatására korlátozódik (ami, persze, messze nem mondható eseménymentesnek…). Ebben viszont igen alapos, aprólékos, történelmileg hiteles is. Von Kamienski olvasatában Rommel egy klasszikus, hazájához és a hadsereghez lojális katona, erkölcsileg és etikailag úriember – és ugyanolyan áldozata Hitler őrültségének, mint a többi százmillió. Igényes, gazdag, bár kissé tévéfilmes hangulatú kivitel, közepes színészi teljesítmények (Ulrich Tukur Hitlere például egy vicc) – árnyalt, kiegyensúlyozott narráció.

A panamai szabó (SuperTV2, 21.30) a klasszikus kémregények nagy mesterének, John Le Carrénak egyik filmadaptációja John Boormantól, Pierce Brosnannal, Geoffrey Rushal és Jamie Lee Curtisszel a főbb szerepekben. Karibi fíling, lazaság és könnyű koktélok, valamint némi humor egy könnyed, szórakoztató kémkrimiben.

Traveszti Mad Maxként is aposztrofálhatnánk Priscilla, a sivatag hercegnőjének kalandjait (MGM, 21.35), hiszen pont úgy száguldunk át Ausztrália kietlen tájain, ahogy Max, itt azonban még van víz, sőt, csillámpor és strucctollas boák is, valamint epilált férfivádlik ropják tűsarkakon a sivatag porában a didgeridoo-val előadott I Will Survive!-ra (például a képen Hugo Weaving). Utolérhetetlen road movie.

Az Első kétszáz évem (Duna, 21.40) a nemrégiben elhunyt Maár Gyula 1985-ös dolgozata Királyhegyi Pál önéletrajzi regényéből, melyben az író keresztülgyalogol a huszadik század történelmén, és viszont. Főszerepben Bezerédy Zoltán, valamint Márkus László, Csákányi László, Törőcsik Mari és sokan mások.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.