Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

A tegnapi blokkok némileg módosulnak, hiszen ezúttal lesz egy vegyes felvágott-blokk, egy romkom-blokk, egy klasszikus-romantikus blokk, valamint a szcientológusok sikeres aknamunkájának köszönhetően egy Tom Cruise-blokk is, csakhogy ne üljünk hülyén a tévé előtt.

a ködA vegyes felvágott azért vegyes felvágott, mert került bele minden, de ez nem jelenti ezt, hogy ehetetlen szafaládé lenne. A Senki többet (HBO, 20.15) például amolyan művészfilm, Giuseppe Tornatore tavalyi alkotása, melyben egy nap egy idősödő műgyűjtő és auktor (Geoffrey Rush) kap visszautasíthatatlan ajánlatot egy ismeretlen, ifjú hölgytől… (Bővebben)

A köd (PRO4, 21.20) látszólag horror, valójában azért annál sokkal több. Valami más. A magyar származású Frank Darabont mintha valamiféle előtanulmányként készítette volna el ezt a filmet, az ennél jóval sikeresebbnek bizonyuló későbbi tévésorozatához, a Walking Deadhez. A filmben leginkább azok a jelenetek sikerültek jól, melyek a tipikus közép-nyugati kisvárost elnyelő, misztikus “tartalmú” köd megjelenése körüli anarchikus hangulatot, az információhiány őrületét, és a kényszerűségből összezárt emberek között gyorsan megfeszülő kapcsolati hálót (lásd a képen) boncolgatják. A film horror-része viszont nem igazán horror. (Bővebben)

Az Amélie csodálatos életével milliók szívét megmelengető Jean-Pierre Jeunet egy újabb filmje a Micmacs – (N)Agyban megy a kavarás (m1, 22.15), mely idétlen címe ellenére akár az Amélie szerves folytatásának is felfogható. Annál azonban egy kicsit durvább történet… (Bővebben)

A romkom-blokk először Egy fiúról (Viasat3, 19.00) mesél nevetős-sírós történetet. Nick Hornby bestsellerének 2002-es filmváltozatában Toni Colette, Rachel Weisz és még sokan mások dongják körül Hugh Grantet, mint húst a légy, mígnem. Utána Jennifer Aniston és Vince Vaughn lesz szerelmes egymásba. Gyorsan össze is költöznek – de aztán a szerelem elszáll, és marad helyébe egy kiállhatatlan izé. A Szakíts, ha bírsz (Viasat3, 21.00) című romantikus komédia ugyan nem a valóságon alapul, de akár alapulhatna is, már amennyiben jól emlékszem a bulvárlapok néhány évvel ezelőtti híreire. (És jól emlékszem.)

Jane Eyre (Story4, 20.30) Charlotte Bronte kosztümös, romantikus klasszikusának pasztellszín adaptációja, Michael Fassbenderrel (aki nemrég éppen Frank volt a mozikban) és a csinosan csúnyácska Mia Wasikowskával a főszerepekben. (Bővebben) Utána Az angol beteg (Story4, 22.50) gyógyul. Mondjuk azt, hogy ez a film hozta az eddigi utolsó magyar Oscar-díjat, hiszen a film zenéje is kapott abból az esőből, ami erre a jó hosszú és jó romantikus alkotásra hullott annak idején; a zene pedig nagyban támaszkodik Sebestyén Márta hangjára. Aki beteg és angol, az Ralph Fiennes, és aki gyógyít: Juliette Binoche.

Tom Cruise először egy Philip K. Dick-adaptációban lép színre, Steven Spielberg rendezésében: a Különvéleményről (SuperTV2, 21.10) azonban nekem az a különvéleményem, hogy bár látványos, de amúgy erősen közepes akcióthriller. Nem több ennél, de nem is kevesebb. Körülbelül mint a Lehetetlen küldetés kettő (SuperTV2, 23.55), amiben Tomi EThan Hunt, egy szuperügyes titkosügynök, aki még a teljesíthetetlen küldetést is teljesít a film végére. Ez is látványos, izgalmas, akciós és buta film. És hangos is.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.