Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Sylvester Stallone, bár színészi eszköztára közismerten egyszerű és gondosan felépített testalkata is egyre roskatagabb, még mindig az egyik legszerethetőbb akciósztár Hollywoodban. Nagyrészt annak köszönhető elismertsége, hogy általában van humora, ráadásul, ahogy öregszik, egyre hangosabban tudja kiröhögni saját, korábbi önmagát, de ami a fő, hogy képes megláttatni is annak a figurának és műfajnak a fonákságait, melynek jórészt köszönheti világhírét. A Késő bosszú (SuperTV2, 21.00) című 2002-es filmben még igazi, kemény csávó, aki egy maffiavezér (Anthony Quinn) testőreként, annak lányával (Madeleine Stowe) karöltve próbálja megbosszulni a főnöke ellen elkövetett merényletet. Az akció-komédia a maffiafilmek kliséit variálja némi romantikával és humorral. (A képen Stowe és Stallone.)

késő bosszú - sylvester stallone és madelaine stoweA Michael Conelly-regényből adaptált Az igazság ára (Cool, 21.10) című izgalmas tárgyalótermi dráma, ezzel szemben, azzal a meglehetősen kényelmetlen kérdéskörrel játszik el, hogy mi van akkor, ha a vádlottról (Ryan Philippe) biztosan tudja az ügyvédje (Matthew McConaughey), hogy ártatlan és meg is tesz mindent ennek bebizonyítására, a vádnak azonban olyan megdönthetetlen, bár nyilvánvalóan hamis bizonyítékai vannak, hogy a vádlottat elítélik? Illetve, mi van akkor, ha az ügyvéd tudja, hogy bűnöst véd, de mégis mindent el kell követnie felmentéséért? (Bővebben)

Ha még bírjuk a meleget, kellemes opció lehet ma estére egy kaland, méghozzá a Szaharában (PRO4, 22.00). Annak idején, 1995-ben, egy átlagos második világháborús kalandfilmnek szánták alkotói ezt a mozit, nekem azonban már első jelenetek után is Rejtő Jenő jellegzetes sivatagi, idegenlégiós történetei jutnak róla eszembe: Csülök, Tuskó Hopkins, Senki Alfonz, a Három testőr Afrikában, ilyenek… E filmben egy tökös őrmester vezetésével maroknyi katona menekül a sivatagban a közelgő német hadsereg elől: egy amerikai őrmester (James Belushi), egy angol katonaorvos, egy ausztrál, egy francia és egy szudáni katona… (vö: Az asztalnál négy nemzet képviselője ült: egy francia légiós, egy angol dragonyos, egy szudáni lövész, valamint egy orosz hússaláta…) Nincs vizük, stb., stb. Menni vagy meghalni.

A ma emberének a Potter nevet olvasván nyilván Harry Potter ugrik be, illetve annak írónője, aki bár nem a Potter nevet viseli, de akár viselhetné is, hiszen… Az érdekes az, hogy annyira nem is járunk messze az igazságtól, amikor a Miss Potter (Filmcafe, 22.00) című angol filmmel kacérkodunk, ugyanis a címbéli hölgy szintén gyermekkönyvekben utazott, mint Miss Rowling, csak éppen majd’ száz évvel korábban, azonban relatíve hasonló sikerrel. Beatrix Potter (Renée Zellweger) nemcsak gyermekkönyvíró és -rajzoló volt, hanem harcos környezetvédő is; életével, harcosságával és a könyvei által hordozott bájjal tán még pozitívabb személyiség is volt, mint a mai kolleginája. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

4 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő bejegyzéshez

 1. Kata szerint:

  Story 4-en a Nincs kiútból töröltek, és a legjobb, hogy félmondatokat is, így érthetetlen lett a szöveg. Dögöljenek meg!

  • efes szerint:

   ezt az igénytelenséget sosem fogom megérteni. olykor szó közben is elvágják a filmet, csakhogy jöhessen a reklám… addig ütném az erre illetékes adásszerkesztőt egy szívlapáttal, amíg mozog…

   • Kata szerint:

    De ez mégcsak nem is reklám miatt, hanem, hogy rövidebb legyen a film. Láttam már korábban, azért tudom, hogy kivágtak mondatokat, jeleneteket, szavakat.

   • efes szerint:

    felfogni sem tudom, mi érdeke fűződne ehhez bármelyik tévécsatornának… a másik pedig az, hogy ez komoly szerzői jogi problémákat is felvet: milyen jogon vág át (kurtít) egy csatorna egy filmet?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s