Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Folytatódik az uborkaszezon. Először a Tökös tekés (Paramount Channel, 19.30) megy, mely idióta címével ellentétben -bár annak azért egy kicsit megfelelve is- egy igazán szórakoztató, de még éppen emészthető komédia a bowlingozás rejtelmeiről (és egyebekről). Óriási benyögések és elképesztő fazonok: Woody Harrelson, Bill Murray (a képen), Randy Quaid… Majdnem olyan jó, mint a hasonló “golyós” témában utazó Big Lebowski.

tökös tekés - bill murrayAztán, mára is van egy Stallone-mozi, A specialista (film+, 20.50), mely leginkább arról híres, hogy itt volt meg Slynak Sharon Stone (méghozzá a filmtörténelem egyik leghiteltelenebb, legviccesebb, hús a húson-típusú szexjelenetében). Amúgy egy teljesen nézhető, régimódi, robbantós akciókrimi lesz ez a film.

Fogd be a szád, ke’ kuraftyumuj! Figyeljé’! Anci imádja a tetővilágítást, kedvenc színe a babakék, távelvunétoszárecignesávrengibugyogá, és fűzöld legyen a plüsskanapé! Ja, és kérjél még hozzá egy fasza kis hableányos szökőkutat. Na minden világos csávókáim?” Gondolom, ez a szöveg is megvan már mindenkinek. Ha nem, akkor nézze meg itt: SuperTV2, 21.00.

A Halálos terápia (Viasat3, 21.00) viszont egy amolyan igazi, Robin Cook-stílusú orvoskrimi, melynek a szokásos bűnügyi felületét egy igen markáns generációs-szakmai ellentét is cizellálja. A kissé gagyi, B-kategóriás mozit sejtető cím valójában egy erős közepes, igen tisztességes filmet takar, amire következtethetünk az első vonalbéli (1996-ot írunk!) szereposztásból is: Hugh Grant, Gene Hackman, Sarah Jessica Parker, David Morse.

Az új-zélandi illetőségű Martin Campbell (pl. Casino Royale) például már másodjára vág bele ugyanabba a filmbe, holott az első sem volt sikertelen. A sötétség határán (Story4, 21.00) című, “futurisztikus ökológiai thriller” első, 1985-ben képernyőkre került tévéváltozata is már magasan az átlag fölé nőtt merész témaválasztásával és logikus cselekményszervezésével. Valamilyen okból Campbell azonban úgy érezte, még egyszer neki óhajt látni a projektnek, ehhez egy híres kollégát is megnyert a főszerepre, a szomszéd szigetről: az ausztrál Mel Gibson alakítja eme új változatban a lányának gyilkosát a föld alól is előkerítő zsarut. (Bővebben)

Az 1200 mérföld hazáig (Duna, 00.20) pedig bájos ausztrál bennszülöttek szívbemarkoló sorsa egy szép, de kissé unalmas filmben. Három aboriginal kislány a csillagoktól és jószándékú emberektől vezetve menekül a kietlen ausztrál sivatagban az átnevelőtáborból megszökve, mialatt a Kenneth Branagh által alakított főátnevelő gondterhelten gyűrögeti a térképeket… Amúgy a valóságban is megtörtént eseményeket mesél el Philip Noyce mozija – amit azért meg lehet nézni még ebben a kései időpontban is.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.