Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek

Például A titkos ablak (film+2, 20.50) egy egészen kompakt kis thriller így estére, ha jól meggondolom… Johnny Depp egy alkotói válságban leledző egykori bestsellerírót alakít, aki egy hegyi vadászházban magányosan elvonulva próbálja megírni az irodalmi életbe való visszatérését jelentő új regényét. Egy nap valaki (John Turturro) bekopog az ajtón, és azt állítja, hogy az író tőle lopta egyik korábbi sikerének ötletét… Ehhez az alapszituációhoz hozzájön még, hogy a filmet Stephen King írta, (nem, nem önéletrajzi elemek felhasználásával! :) ), akkor nagyjából belőhetjük, hogy mi vár ránk: fokozódó lelki terror, növekvő szuszpenz, némi paranoia és egy kis borzongás. De hát éppen ezért néz az ember thrillereket, nem?

a legrosszabb nap - christian slaterTorta (SuperTV2, 21.00) ezzel szemben (vagy hasonlóképpen…) egy kőkemény, csontszáraz angol krimi, térdig gázolva a valóságban. Főszerepben a jelenlegi 007-es, vagyis a baltaarcú, ám kisfiús mosolyú Daniel Craig, mellékesen pedig, például Tom Hardy. (Bővebben)

Ezekhez képest, a Dől a moné (FEM3, 21.00) állítólag egy képzőművészeti tárgyú krimi-komédia… Én ugyan nem láttam még, de ha Coenék írták, Michael Hoffman rendezte és Colin Firth, Alan Rickman, Cameron Diaz és Stanley Tucci játszik benne, akkor egy pillantást feltétlenül megérdemelhet.

Az utóbbi évek talán legnyugtalanítóbb, leggyomorszorítóbb, legnyomasztóbb thrillere a kanadai Denis Villeneuve Fogságban (film+, 21.00) című filmje. Nem biztos, hogy a legjobb, de hogy a leghatásosabb, az majdnem biztos. Ennek oka részben a rendező igen erős drámai érzéke, részben Roger Deakins Oscar-díjra jelölt delejes, ködös, borongós fényképezése, részben pedig az egész történetet átszövő vallásos őrület illogikus, irreális, rettegéssel telt kiszámíthatatlansága. Egy nap nyomtalanul eltűnik egy békés, átlagcsalád kislánya, az apa azonnal a nyomozni kezd – olykor a rendőrség ellenében is. A nyomok egy elhagyott, ócska lakókocsihoz vezetnek… Főszerepben Hugh Jackman és Jake Gyllenhaal. (Bővebben)

Az uborkaszezonra való tekintettel Különben dühbe jövünk (RTL Klub, 21.25). Legalább ötvenszer láttam már Terence Hill és Bud Spencer alapfilmjét, 8 és 15 éves korom között, azóta nem. Többször kifejtettem már a Bud Spencer-filmeknek az értelmes, felnőtt gondolkodásra tett romboló hatásairól alkotott teóriámat, így én ma sem nézem meg eme alkotást, az biztos, de a gesztus, az azért ma, és csak ma, legyen meg a nép felé…

Robert Redford rendezői pályafutásának egyik veretes, masszív darabja A cinkos (Paramount Channel, 21.40) című politikatörténeti dráma, mely Abraham Lincoln elnök meggyilkolását követő szégyenletes koncepciós per történetét meséli el a kitartó érdeklődőknek.

A Rumnapló (Story4, 22.05) a Hunter S. Thompson nevű politoxikomán és gyakorló pszichopata újságíró-legenda ifjúkoráról szól, amikor még nem találta fel az ún. gonzót,és későbbi mániái sem hatalmasodtak még el rajta. Thompsont újra Johnny Depp alakítja, bár ez sem menti igazán a fimet… (Bővebben)

Annak idején tele volt a sajtó Ónodi Eszter és Deák Krisztina nevével, méghozzá méltán. A díjakkal, nemzetközi elismerésekkel jutalmazott Aglaja (film+2, 22.40) ma ismét a tévében. (Bővebben)

Számomra az este legérdekesebb filmje A legrosszabb nap (Cool, 23.15) lesz, amiben Christian Slater (a képen), erősen kopaszodva, megereszkedett pocakkal alakít egy magányos, frusztrált, középkorú hivatalnokot, aki egész életében a “nagy pillanatra” készült, amikor végre magára tudja irányítani a cserfes külvilág figyelmét. Ennek érdekében már régóta rejteget a fiókjában egy töltött revolvert. A fegyver természetesen – a csehovi dramaturgia szabályai szerint – elő is kerül, a szituáció azonban messze nem az, amire a főszereplő és a néző számít…

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

5 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek bejegyzéshez

  1. Kata szerint:

    Megjegyzés hozzáfűzése????

  2. Kata szerint:

    Emlékeim szerint eddig csak “Hozzászólás” volt a bejegyzéseid alatt, most pedig “Megjegyzés hozzásfűzése”. Vagy rosszul emlékszem? Megnézem……Nem, rosszul emlékszem, csak ha van hozzászólás, akkor “változik” Hozzászólássá. Hmmm. Ez olyan, mint amikor az utcán elmegyek valami mellett évekig, egyszer csak észreveszem és onnantól kezdve már nem tudom eldönteni, hogy eddig is ott volt-e, vagy sem. Hülyülök. :)))
    Bocsánat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s