Mit nézzünk ma a tévében? – Szombat

Miután már harmadik napja ücsörgünk itt a Balcsi-parton 16 fokban, nyugodtan jöhet akár Frodó és az összes mezítlábas kishaverja is, negyvenhetedszerre: A Gyűrűk Ura első része (film+,19.00) van annyira hosszú, hogy pokrócokba bugyolálva ki lehessen vele bekkelni az egész estét. Közben lehet fröccsözni, hülyéskedni, lejátszani egy tollaspartit, nem maradunk le semmiről…

dühöngő bika - robert de niroÁltalában a pókerezést is meglehetősen buta mulatságnak tartom, mint időtöltést, persze, ma az is jöhet. Mint filmtéma is, például a Maverickben (RTL Klub, 19.15), ahol igen szórakoztatóan jelenik meg. Még akkor is, ha Mel Gibson próbál szórakoztatni benne, a séróból szintén nem igazán viccesnek tűnő Jodie Foster társaságában. Persze, azért nem csakis és kizárólag, hiszen ez egy western-vígjáték alapvetően, kártya- és párnacsatával dúsítva.

Vagy vannak a gengszterek… A Gengszter (Filmcafe, 20.30) című gengszterfilm például a klasszikus gengszterkorszakba, az 1930-as évekbe kalauzolja el a nézőt. A történetben New York dúsan jövedelmező, illegális lottóbiznisze körül zajlik a csetepaté, a fekete Bumpy Johnson (Laurence Fishburne) és a fehér Dutch Schultz (Tim Roth) között. Az ügylet akkora port ver fel, hogy arra még az olasz keresztapa, Lucky Luciano (Andy Garcia) is felfigyel…

Az van, ha Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman és Kevin Kline nekiáll felolvasni a telefonkönyvet, az egészen biztosan érdekelni fog a világon néhány tízmillió embert. Még ha egyenként tennék, akkor is talán… (Bár azon talán elgondolkoznának már páran, hogy az a Kline, az melyik is?) Valójában a Last Vegas (Cool, 20.40) sem sokkal érdekfeszítőbb történet, mint egy telefonkönyv, mégis megnézte már több Magyarországnyi közönség: négy tata, mintegy utolsó nekirugaszkodásként, elmegy mulattírozni Las Vegasba. (Bővebben)

Megnézhetjük újra persze azt is, vajon mi történik, Ha eljön Joe Black (Viasat3, 21.00) Sir Anthony Hopkinst, vagyis az általa alakított oligarchát egy nap eléri az a pillanat, amikor teheti a pénzét oda, ahová akarja, rajta az már nem fog segíteni, hiszen (lásd a címet). Brad Pitt ezután majd’ három órán keresztül oktatja (őt s minket) ezután a valódi értékekre Martin Brest filmjében. (Tudnám, kikkel kéne ezt a filmet végtelenítve nézetni egy teljes parlamenti plenáris időszakon keresztül, kipeckelt szemekkel és leszíjazva.)

Aztán van az is ma este, hogy: “Na, megvan a kulcsszó: intellektualitás! Hogy kapnátok be az összes faszom!” Annie Hall (Duna, 21.10), bár-mi-kor. (Bővebben)

A ma esti Kiképzés (Viasat6, 21.00) viszont egy kőkemény zsarufilm lesz, a realistánál is naturalistább megközelítésben, ha szabad ilyen marhaságot mondani. Denzel Washington adja itt rutinos drognyomozót, aki egy zöldfülűt (Ethan Hawke) kap társnak, hogy bevezesse a tutiba. Oscart kapott ezért az alakításért Washington, mégpedig megérdemelten, de a film maga is igen jó darab a műfajában, érdemes megnézni.

Az On-lány (Universal Channel, 21.00) című, idétlen magyar címe ellenére mégis említést érdemlő mozi például azért is érdekes, mert Nicole Kidmant oroszul hallhatjuk benne (feltéve, ha ezt az élményt nem cseszik el a szinkronizálással…). Nicole egy orosz lányt alakít ebben a romantikus krimi-drámában, akit az internet segítségével “talált meg” magának John (Ben Chaplin), az angol banktisztviselő. (Bővebben)

Ha kivárjuk az éjszakát, akkor egy igazi Dühöngő bikával (Duna, 23.20), azaz Jake la Mottával szemezhetünk. Jön a bal. Szintén egy komoly filmklasszikus… (A képen Robert de Niro az emblematikus címszerepben.)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.