Mit nézzünk ma este a tévében? – Vasárnap

Na, lassan csak vége már ennek a nyárnak, így az ismétlésekben tobzódó uborkaszezonnak is. Az Éjjeli féreg (HBO, 20.00) ugyan az utóbbi évek egyik legjobb, legfrissebb thrillere volt, ám Jake Gyllenhaal kamerás ámokfutását egyelőre csak az HBO-előfizetők fogják élvezni. Az izgalmas történet egy olyan híradó-operatőrről szól, aki tényleg mindent megtesz annak érdekében, hogy minden reggel használható anyagot tegyen le szerkesztője asztalára… (Bővebben)

a tökös, a török, az őr meg a nő - rossy de palma és josé garciaA ’76 nyara (Cinemax, 20.00) című dán mozi szintén az előző alkotáshoz is hozzáféréssel rendelkező réteg számára lesz elérhető. A lendületes, friss film afféle coming of age-történet, mely a felnőtté válás nehézségeit boncolgatja 1976 nyarán – a Tetovált lány-szériát is rendező Niels Arden Oplev gondozásában.

A többit láttuk már, azonban nem biztos, hogy mindenki és koránt sem biztos, hogy elégszer. A hatalom árnyékában (AMC, 20.05) című remek politikai dramedyben George Clooney meséli el az amerikai politikacsinálás trükkjeit, Ryan Gosling és Philip Seymour Hoffman. aktív asszisztenciájával. (Bővebben)

Pont eléggé kafán kardozik Tulipános Fanfan (film+2, 20.10) történetének új feldolgozásában is, hogy érdemes legyen megnézni, ha valami lobogó fehér inges, lóra pattanós, kardozós-baszós filmre vágynánk épp.

Sokan csodát látnak abban, ahogyan Christopher Nolan (illetve Leonardo diCaprio) hajtogatja a teret és rakosgatja egymásra az álmokat és a valóságot az Eredet (Cool, 20.10) című moziban. (Bővebben)

Csúnya dolgok történnek viszont Tegnap éjjel (Filmcafe, 20.25). Az ideális körülmények között élő, irigyelt New York-i pár egyik fele (Sam Worthington) egy üzleti úton esik kísértésbe dévaj kolléganője (Eva Mendes) által, míg otthon férjét epekedve váró asszonykája (Keira Knightley) véletlenül régi szerelmével (Guillaume Canet) fut össze. Egyetlen éjszaka, oké. A dráma azonban itt kezdődik: vajon belefér-e egyetlen félresiklott éjszaka egy ideális kapcsolatba? Az érthetően nem egészen érzelemmentes történet azonban mindvégig tartani tudja az emészthető moralizálás kereteit.

Tom Cruise képtelen megszabadulni Ethan Hunt karakterétől, hiszen a mai Fantom protokoll (TV2, 21.00) című epizód már a Mission Impossible-sorozat negyedik része, azonban a karakter nem mutat az égadta világon semmilyen fejlődést, az öregedés látható jelein kívül. Ezenkívül látványos és izgalmas, viszont ostoba és együgyű akciófilm ez: pont olyan, mint a korábbiak. Tomi esik, kel, zuhan, lő és száguld, hogy a végén teljesítse az elején még teljesíthetetlennek hitt missziót. A színhely ezúttal Budapest, Moszkva, Dubai, Mumbai, havaj, tavaly.

A Hajsza a föld alatt (film+, 21.00) című izgalmas túszdráma keretében viszont New Yorkba ruccanhatunk át, hogy a helyi “BKV” tökös forgalomirányítója szerepében köszönthessük Denzel Washingtont, aki ezúttal gonosz fegyveresek (John Travolta adja a na-gyon-na-gyon negatív hőst) által elfoglalt, utasokkal teli szerelvényt szabadít fel/ki/meg – a film végére.

Szerencsétlen szám A 13-as (Petőfi TV, 21.00), én sem ajánlom.

Bruce Willis legalább megbízható. Főleg, ha felölti szakadt, koszos atlétatrikóját és abban menti meg a világot: Die Hard 4.0 – Legdrágább az életed (SuperTV2, 21.20).

Borotvaélen (RTL Klub, 21.25) című, meglehetősen alulértékelt krimi tulajdonképpen egy igen remek kamaradrámáról van szó, melyben -szokás szerint- egy kisember kerül szorult helyzetbe. Egy értékes gyémánt eltulajdonításával vádolják az illetőt (Sam Worthington – ma este már másodszor), aki viszont ártatlanságát bizonyítandó, lélegzetelállító tettre szánja el magát: kivesz egy szobát egy New York-i szálloda huszadik emeletén, ebédet rendel, majd kiáll a párkányra, lábai előtt a feneketlen mélység és onnan nem moccan. Kizárólag a rendőrség csinos túsztárgyalójával (Elizabeth Banks) hajlandó szóba állni, a média teljes érdeklődésétől övezve, a végén pedig csattan a csattanó.

Van aztán a Kettős kockázat (Duna, 21.30), ami egy eléggé kiszámítható fordulatokra építő, erősen középszerű krimi, az ezúttal erősen középszerű Ashley Juddal és Tommy Lee Jonesszal. Gonosz férj veri át csúnyán a feleségét, aki aztán visszaszívatja őt. Mintha valamelyik most futó krimisorozat egyik epizódja lenne – nem több, nem kevesebb.

Üdítő élmény lehet azonban A tökös, a török, az őr meg a nő (AMC, 21.45) című sivatagi szajrébohózat, melynek nyelve, hangulata, felfogása és tempója nagyjából közelít afelé, ahogyan Rejtő történeteit lehetne megfilmesíteni (ha már…), miközben ez egy ízig-vérig francia komédia Benoît Poelvoorde-el, Gérard Lanvinnal, José GarciávalDjimon Hounsouval és a bizarr (mondhatnám: picassói) szépségű Rossy de Palmával (a képen Garciával). (Bővebben)

Valkűr (PRO4, 22.00) című háborús drámában Tom Cruise alakítja (ma este ő is duplázik) igen hitelesen és megrázó erővel alakítja a Hitler elleni tizenöt (!) sikertelen merénylet körül a legsikeresebbet végrehajtó Stauffenberg gróf figuráját, Tom Wilkinson vagy például Kenneth Branagh kiváló asszisztenciájától övezve. (Bővebben)

A magyar származású Olivier Assayas csendes, szelíd filmjében, a Nyári időszámításban (Filmcafe, 22.10) a hetvenöt éves Helene (Edith Scob) hívja össze három gyermekét (Juliette Binoche, Jérémie Renier és Charles Berling) vidéki házába, hogy megossza velük a családi örökséget. A gyerekek azonban határozott elképzelésekkel érkeznek a szülinapra…

A következő dráma azon a drámai szituáción moralizál, hogy mi történik akkor, Ha ölni kell (Duna, 23.15)? A Samuel L. Jackson által alakított férfi tíz éves kislányát két részeg férfi erőszakolja meg, mire az apa mindkettőt lelövi. Joel Schumacher filmjében az eset következményei bomlanak ki, hiszen mindez Délen történt, ahol a gyilkosság elkövetői fehérek voltak, a bosszúálló apa pedig fekete. Jackson mellett Matthew McConaughey és Sandra Bullock, ellenében pedig a nagyon rohadt Kevin Spacey. A történetet John Grisham, a tárgyalótermi drámák specialistája írta, tehát biztosak lehetünk abban, hogy meg is van írva, de azért hagy némi gondolkodni valót bennünk is éjszakára, már úgy erkölcsileg-etikailag…

Gorillák a ködben (TV2, 00.00) című film Dian Fossey etológus 1988-ban készült életrajza. Fossey 18 évet töltött a ruandai őserdőben a hegyi gorillák között, s ezalatt rájött, mekkora mocsok is az ember. E megállapításra aztán éppen saját tragikus sorsa teszi ki a felkiáltójelet… Sigourney Weaver (ő játssza Fossey-t) mindenesetre megérdemelt volna egy Oscar-díjat ebben a feminista és harcos zöld felhangokban is gazdag filmben nyújtott alakításért.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

5 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma este a tévében? – Vasárnap bejegyzéshez

  1. Kovács Gábor szerint:

    Azt hiszem ma sem nézek tévét. Ami tetszene az nálam nem fogható, vagy baszott későn kezdődik, ami elérhető az meg nem érdekel, vagy már ezerszer láttam.

  2. Kata szerint:

    Megnéztem az SOS szerelem c. filmet, mert mindenütt ódákat zengtek róla. Hiba volt. Atomfos. Üvegtigris színvonal.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.