Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Vizes témájú filmet ezúttal nyilván nem… (Mikor ezt írom, még mindig vannak olyan részei Budapestnek, ahol nincs áram a hétfő esti zuháré miatt.) Persze, egy rendes kis beázásos vízkárnál semmivel nem viccesebb, ha még kórházba is kerülünk, ami viszont biztosan nem lesz olyan vicces, mint amilyen vicces a MASH (AMC, 20.05) című szatíra “címszereplője”. Robert Altman nagyon fanyar és igen abszurd humorú háborús burleszkje egy tábori kórház mindennapjairól szól, mely annak idején, 1970-ben, Cannesban Arany Pálmát is ért, az öt Oscar jelölésből pedig egyet el is hozott. Persze, az ifjú Donald Sutherland, az ifjú Tom Skerritt vagy az ifjú Elliott Gould kezei közé nem biztos, hogy szívesen kerülnénk, ha csak nem nem kifejezetten arra az élményre utazunk, hogy “nem fáj, nem fáj, csak ha röhögök!”

a szajré - robert de niroMartin Scorsese gyerekfilmjének, A leleményes Hugónak (TV2, 20.15) címszereplőjét órásmester édesapja már kisgyerek korában megtanította a szakma összes rejtelmére. Mikor Hugo megárvul, részeges bácsikája veszi magához, aki az egyik pályaudvar mindenese. Bezárja Hugót a pályaudvar óriási óraszekrényébe, hogy ő tartsa karban az órákat, amíg ő nyugodtan piál. Egy nap a pályaudvar egyik játékbutikjának morózus, öreg tulaja fülön csípi, mivel azt hiszi, Hugo elcsent tőle valamit. Hugo hiába bizonygatja ennek ellenkezőjét, az öreg elveszi zsebeinek összes tartalmát, csipeszeket, műszerész-csavarhúzókat, nagyszámú rugót és fogaskereket, valamint azt a noteszt, amit apja hagyott rá, tele műszaki rajzaival és működési ábráival egy csodálatos szerkezetnek… (Bővebben)

A napokban 72 éves Robert de Nirót köszönthetjük ma este A szajré (SuperTV2, 21.00) című szajré-filmmel is, amiben Bobby bácsit (a képen) két másik színészgeneráció két jeles tagja kíséri: Marlon Brando és Edward Norton. (Bővebben)

Eközben viszont A királyság (Viasat3, 21.00) című 2007-es akció-thriller valahol a félúton van a háborús propaganda és a kritika között: hős amerikai katonák mennek rendet tenni a “koszos arabok” közé, ezúttal a “baráti” Rijádba, Szaúd-Arábia fővárosába, azonban ott olyan tapasztalatok érik őket, melyek elgondolkoztatják a dolgok folyásának mikéntjéről őket, de főként a nézőket. (Bővebben)

A Tiszta vér (film+2, 21.05) című darab témája gyanúsan emlékeztet a nála jóval frissebb Tiszta napfény című filmre, valójában azonban tök másról szól. Itt is bűntények utáni mocskot kell feltakarítani, azonban nem két csinos csajnak, hanem egy nem különösebben szexi ex-zsarunak (Samuel L. Jackson), jobb/más híján. Egy nap azonban véletlenül a helyszínen elkövetett bűntény bizonyítékai is felmosódtak, és ki lenne más a gyanúsított, mint maga, a takarító…

A Paramount Channel egész heti 21.40-es műsorsávját Robert de Nirónak szenteli, így ma este az amúgy eléggé agyonjátszott (bár remek) Éjszakai rohanást (Paramount Channel, 21.40) láthatjuk, ahol Bobby bácsi (ezúttal dörzsölt zsaru és rabszállító) és Charles Grodin (a maffia sokat tudó könyvelője) kényszerű, egymáshoz bilincselt közösségben esnek s kelnek, valamint zuhannak egyik kalandból a másikba.

De Nirót köszönti ma este a drága kolléga és rivális, Al Pacino is, laza mackónadrágban, a tévé előtt, a Fedőneve: Donnie Brasco (film+, 22.45) című parádés moziban tündökölve, Johnny Deppel a fotel karfáján.

A Hotel Ruanda (Cinemax, 20.00) viszont szörnyű film, felkavaró, gyomorszorító tragédia a ruandai népirtásról – megtekintését főleg azoknak ajánlom, akik nem tudják, miért menekülnek emberek Afrikából (vagy Ázsiából). Például ezen okokból, amiket e film is feltár.

 

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.