Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Semmi különös. Jó este ez arra, hogy elkezdjük becsomagolni a füzeteket, tankönyveket, kivasaljuk az iskolaköpenyt, vinnyettát nyálazzunk… vagy ilyeneket nem kell már? Persze, egy igazán különös, misztikus hangulatú, vérbeli thriller az Alpok havas csúcsai között játszódó, francia Bíbor folyók (film+, 20.35), Mathieu Kassovitz rendezése, Vincent Cassellel és Jean Renóval a főszerepben, csak éppen rengetegszer láthattuk már. (Bővebben)

good will hunting - robin williams és matt damonVagy A belső ember (Viasat3, 21.00), ami viszont egy bankrablós-túszejtéses szajréfilm, ám annak igen korrekt, szórakoztató és helyenként még izgalmas is, nem kicsi csavarral a végén. Rendezte Spike Lee, főszerepli Denzel Washington, Jodie Foster és Clive Owens. (Bővebben)

Gus Van Sant állítólag nagyot bukott idén Cannes-ban új filmjével, de ez a “régi” Good Will Hunting (Film Café, 21.00) bizony még nyerő darab volt és nyilván az még ma is. Oscar-díj járt Robin Williamsnek élete egyik legjobb alakításáért (amihez Tordy Géza remek szinkronja csak hozzáadni tudott!), valamint szintén Oscar Matt Damonnak és Ben Afflecknek a forgatókönyvért (!), mely egy balhés utcagyerekben rejlő matematikazseni megható és minden idealizmusa mellett is hiteles történetét meséli el – Matt Damon és Ben Affleck főszereplésével. (A képen Williams és Damon)

Bacsó Péter tüneményes, de azért fanyar humorú filmje, a Ki beszél itt szerelemről? (m3, 22.40) a szerelem “valódi” természetéről, természetesen igen karcos korrajzzal a háttérben. Tarján Györgyi és Gálffi László a Kenguru után újra együtt – egy remek kis filmben, mely elsősorban mégis arról vált nevezetessé, hogy az akkoriban hírhedt és betiltott Beatrice is feltűnik egy jelenetben.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s