Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Örüljünk még a nyárnak… Ha viszont már unjuk, akkor elsőnek jöjjön Az áruló (AMC, 20.05), egy amolyan “jackbaueriánus“, terroristás thriller (tehát nem biztos, hogy másfél óráig elengeded a fotel karfáját…), mely az FBI köreiben megbúvó, címbeli tulajdonságokkal bíró figuráról, valamint Amerikában buszokat robbantani készülő arab terroristákról szól. Főszerepben Guy Pearce, Don Cheadle ésJeff Daniels.

sötét zenékA napokban volt/van/lesz egy (néhány) nemzedék életét, egy egész korszakot alapjaiban meghatározó esemény, a woodstocki fesztivál létrejöttének 36. évfordulója, így akár ennek okán is megnézhetjük harminchatodjára Ang Lee színes-szagos (de azért hozzávetőleg a valóságos tényeken alapuló) fantáziáját a legendás fesztivál keletkezésének körülményeiről. A tények sajátos színezetben való felvillantásán túl az életet, az élet szépségét ünnepli a Woodstock a kertemben (Paramount Channel, 21.40). A zenés vígjáték műfaji megjelölés azonban ne tévesszen meg senkit, nem fog szerepelni a filmben se Janis, se Jimi, de még a Crosby, Stills, Nash & Young sem (bár a háttérben ők is átvonulnak), úgy emlékszem, egyáltalán nincs koncertjelenet, viszont az adekvát kísérőzenék, amolyan hangkulisszaként, végig szólnak. (Bővebben)

Az Üres városban (Filmcafe, 22.35) viszont Adam Sandlert, a puki-kakifilmek koronázatlan császárát láthatjuk, meglepetésre egy egészen tisztességes, majdhogynem igényes drámában. Egy barátság (Don Cheadle) történetét meséli el a film a 2001. szeptember 11-i terrortámadás árnyékában. No persze, nem merülünk bergmani mélységekbe, de egy hollywoodi melodrámától elvárható korrekt, szerethető film azért bőven kikeveredik a végén. (Bővebben)

A francia 36 – Harmichat (SuperTV2, 22.50) is egy kifejezetten jó, feszült és izgalmas krimi-thriller, a francia film közelmúltjának állandó sztárjaival, Daniel Auteuillel és a még viszonylag egyben lévő Gerard Depardieuval a főszerepben. Egy pénzszállító kirablása ügyében nyomozó két zsaru többet foglalkozik egymással, mint magával az üggyel – Szemtől szemben, francia módra.

Nem tudom ma ki fogja végignézni az Istenek és katonák (Viasat3, 23.10) című, amerikai polgárháborús filmeposzt, ugyanis a film hossza 210 perc (plusz reklámok). Akik netán nekiveselkednének, azok hallhatnak-láthatnak szép mesét, rengeteg vérrel, csatazajjal, patetikus szólamokkal és lobogó, csillagsávos és konföderációs zászlókkal.

Az igazán mord, sötét zenék kedvelői, ha van Cinemax-előfizetésük, ki ne hagyják a Sötét zenék (Cinemax, 20.15) című izlandi drámát, melyben egy vidéki fiatal (a képen középen Thora Bjorg Helga) életét követhetjük nyomon, a magány, a heavy metál és a zord izlandi hétköznapok szigorú környezetében. (Nem láttam még, de fogom.)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.