Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök

A hóhért akasztják/a fodrászt megnyírják/a sebészt megműtik/a kertészt megöntözik tipikus esetének egyfajta újrafogalmazása A Mindenttudó (Filmcafe, 21.00) című romantikus komédia, melyben egy hírnevét az értelmes, spirituális élet és a hit témájában írt könyveivel megalapozó, ám a nyilvánosság “kihívásait” messziről kerülő, morózus író (Jeff Daniels) kerül szorult helyzetbe. Egy rajongó olvasója, a könyvesboltos Elizabeth (Lauren Graham – a képen Jeff Daniels társaságában) véletlenül megtalálja az utat az író rejtőzködő valódi énjéhez – amely viszont nem igazán felel meg a nagy hatású könyvek írójáról alkotott elképzeléseknek.

a mindenttudó - lauren graham és jeff danielsEközben A fülke (Viasat3, 21.00) című thriller tulajdonképpen egy dramaturgiai trüváj igen feszült, igen izgalmas megvalósítása, hiszen tulajdonképpen mindvégig egyetlen telefonfülkében játszódik, egyetlen fő-, és néhány, funkciójában igen fontos mellékszereplővel. Nem tudom, a mai mobiltelefonok korában mond-e még bárkinek, bármit is a telefonfülke, mint hely és eszköz, képes-e átérezni azt a kíváncsiságunkat bizgeráló érzést, amikor sétálsz az utcán és megcsörren melletted egy fülkében a telefon… Felvegyed? Ne vedd fel? Hátha segítséget kér valaki? Hátha a szerencse mosolyog rád ily’ módon? Mindenesetre, e filmben a Colin Farrell által alakított fickó felveszi azt a telefont… De már abban a pillanatban, ahogy füléhez emeli a kagylót, tudja, hogy nem kellett volna.

Megtört város (SuperTV2, 21.00) nem Budapest, hanem ezúttal New York, melynek rohadék, korrupt polgármestere (Russell Crowe) ingatlanpanamákba feledkezik, aminek köszönhetően felesége (Catherine Zeta-Jones) is “rossz” utakra kényszerül. Egy tökös ex-zsaru (Mark Wahlberg) azonban átlát a ködön, összerakja a puzzle-t és belenyomja a polgi fejét az általa teremtett kupac ****-ba. Persze, az ilyen mutatványok mindig igen veszélyesek… (Bővebben)

Igazi, hamisítatlan, békebeli kalandfilm az Egy kínai viszontagságai Kínában (Duna, 21.10) című 1965-ös mozi, melyben Jean-Paul Belmondo alakítja a depressziós, unatkozó milliomost, aki egy pillanat alatt veszíti el minden vagyonát a tőzsdén, azonban e sajnálatos tény, több furcsa, morbid és meghökkentő fordulat után, éppen az életbe hozza vissza hősünket.

Az Éjszakai járat (Paramount Channel, 21.10) című thrillert nem láttam még, viszont Wes Craven, a műfaj mestere -állítólag- elég ügyesen összerakta: egy repülőn játszódik az egész történet, melyen a csinos, ám a repüléstől rettegő Lisa (Rachel McAdams) melletti ülésre egy fura figura (Cillian Murphy) kerül, aki rövidesen közli a lánnyal, hogy szörnyű tettet készül elkövetni. A repülő közben 10 ezer méter magasan halad úticélja felé… A színészek jók, ezt bizton állítom és Craven sem beszéli túl a történetet (mindössze 85 perc a film, nettó).

Bereményi Géza 1993-as A turné (Duna, 23.50) című filmjében a színház színfalak mögötti világáról lebbenti fel a függönyt egy cukrosbácsi dévaj vigyorával. A történetben egy csapat színész indul egy hosszú hakniturnéra az évad végén, a legnagyobb nyári hőségben, ami az utolsó csepp abban a bizonyos pohárban, amibe az egész évadban folyamatosan csöpögött annak a kurva életnek az összes keserűsége, sértődése, dühe és kevés öröme. Főbb szerepekben Törőcsik Mari, Benedek Miklós, Bordán Irén, Cseh Tamás, Eperjes Károly, Bezerédi Zoltán, valamint a fiatalon elhunyt, nagy tehetségű Ternyák Zoltán.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s