Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek

Használjuk ki a nyarat, hiszen már kora este megkezdi röptét a Zöld darázs (film+, 19.00), azonban ezt a szuperhős-paródiát azonban tényleg csak Michel Gondry rendező neve és tagadhatatlan respektje, illetve Christoph Waltz mellékszereplő színészi zsenialitása miatt ajánlom. (Bővebben)

fehér istenNe legyenek viszont kétségeink a következő ajánlattal kapcsolatban. A John Patrick Shanley által írt és rendezett és méltán sok Oscar-díjra jelölt Kételyben (Paramount Channel, 19.40) egy furcsa pap-tanár (Philip Seymour Hoffman) érkezik a mélyen vallásos intézetbe, aki gyorsan az iskola tanulóinak kedvencévé válik felvilágosult, humánus pedagógiai módszereinek köszönhetően. Az intézet vaskalapos főnővére (Meryl Streep) azonban magát, a patás ördögöt látja a férfiban és boszorkányüldözésbe kezd. Erősen ajánlott e bölcs, okos, ráadásul izgalmas film megtekintése, főleg ezekben a mai, “sötét” időkben. (Bővebben)

Tegyük össze a Majmok bolygójának majomlázadásos részét Hitchcock Madarakjával és a minapi bunkó zenetanáros Whiplashel, és megkapjuk Mundruczó Kornél új filmjét, a Fehér Istent (HBO, 21.00). (Pici szépséghibája ennek az egyenletnek, hogy a Whiplash biztosan nem lehetett minta a történet alkotói előtt, tekintve, hogy kb. egy időben készültek.) Amúgy magával a sztorival nincs bajom, hiszen az emberek valóban állatok, de az állatok nem emberek. Ugyan picit lehetett volna húzni rajta itt-ott, picit kevesebb, vagy éppenséggel sokkal több vér sem ártott volna a filmbe. Én elbírtam volna azt is, ha Mundruczó még merészebben valamelyik -amúgy felvetődő- zsáner felé hangolta volna az amúgy eddigi legközönségbarátabb filmjét – de nem rossz. Kutyások ki ne hagyják! (Lásd a képen)

Az Ocean’s-széria (Steven Soderbergh felfogása szerinti) második része is éppen annyira szórakoztató, laza, nagystílű szélhámos-film, mint amilyen az első része volt, mint amilyen az eredeti Rat Pack-es volt és mint amilyen a következő rész is lesz. Az Ocean’s Twelve – Eggyel nő a tétben (Viasat3, 21.00) felsorolni is lehetetlen a megjelenő sztárokat (lásd a stáblistát).

Ang Lee Pi élete (FEM3, 21.00) című mozija 11 Oscar-jelölésből 4-et meg is kapott annak idején, ráadásul köztük a legjobb rendező igen magasra testált szobrocskáját is. Szerintem tévedés volt: bővebben.

Morgan Freeman -a tőle megszokott módon- egy dörzsölt, vén (műkincs-tolvaj) rókát játszik A kód (RTL Klub, 21.20) című, igen szórakoztató szajréfilmben, aki szívesen szívatja feltörekvő, ambiciózus riválisát (Antonio Banderas) egy igen bonyolult és veszélyes ügyben.

A Becstelen Brigantyk (TV2, 22.05) című mozit csak azok tekintik történelmi drámának, vagy akár világháborús tablónak, akik annak akarják, bármilyen okból. A néhol tényleg igen vicces film Tarantino nazisploitation-hommázsa, mely ha nem is nyugszik feltétlenül egzakt történelmi alapzaton, azért masszívan mutat utat, mit s hogyan, illetve kinek és hova. (Bővebben)

Capote (FOX, 22.40) című film az igen színes életet élt Truman Capote életrajza. A híres-hírhedt író alakjába a magát idejekorán a túlpartra átlőtt Philip Seymour Hoffman (ma este már nem először láthatjuk) bújt bele, a tőle megszokott zsenialitással, amiért első, és sajnos utolsó Oscar-díját is megkapta.

Azok közé tartozom, akik méltatlanul alul értékeltnek tartják a Precious – A boldogság árával és a szintén az afroamerikai témában “utazó” Komornyikkal ismertté vált Lee Daniels, annak idején Cannesban azért Arany Pálmára is jelölt Az újságos fiú (Cool, 23.10) című filmjét. Arról persze, nincsen szó, hogy hibátlan lenne ez a film, azonban annyira szabálytalan, annyira igazi, hiteles hangulatot áraszt és minden kuszasága ellenére is olyan részletgazdag képest fest az Államok déli, fülledt, forró, gyűlölettel és szinte minden emberi aljassággal teli klímájáról, hogy a mai magyar forróság kellemesen fagyos jégverem ahhoz képest. Jó a zenéje is, a színészek (pl. Zac Ephron, Matthew McConaughey, Nicole Kidman és David Oyelowo) pedig egyenesen remekelnek… (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.