Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Ez már az ősz, hiába tűnik úgy, hogy még nyár van. Kegyetlenül indul az iskola, a munka, a városban moccanni sem lehet. No, de Álljon meg a nászmenet! (Story4, 21.00) Ebben az atombiztos romantikus komédiában Julia Roberts igencsak zokon veszi, hogy régi barátja, Dermot Mulroney -akivel természetesen, soha, semmi, semmikor nem történt- bejelenti, hogy feleségül veszi Cameron Diazt, ezért felindulásában féltékenyítő hadműveletbe kezd a szerencsétlen Rupert Everettel.

strange days - ralph fiennesA gengszterrap vitán felül leghitelesebb sztárja volt Tupac Shakur, már csak azért is, mert pontosan olyan körülmények között gyilkolták meg 1996-ban, mint amilyeneket szövegeiben leírt előtte. Nem volt “hangember”. A Bűnös szándék (AMC, 21.00) című, igen sötét krimiben játszotta egyik utolsó filmszerepét, a korrupt, rendőrségileg lefoglalt kokaint saját zsebre áruló zsarut, aki társával (James Belushi, aki a világ legismertebb albán származású filmsztárja) egyre mélyebbre süllyed a bűn örvénylő mocsarába.

Egy jó ötlet kissé elpuskázott lehetősége A nyolc tanú (SuperTV2, 21.00) című film. Pete Travis rendező egy fiktív elnökgyilkosságot kíván nyolc különböző szemszögből elmesélni, aminek akciórészét viszonylag ügyesen meg is oldja, a neves színészi gárdával azonban nem tud mit kezdeni (ami irtózatos ripacskodást eredményez). Ráadásul ahogyan tisztul a kép, a film is menthetetlenül süllyed bele a középszerbe. Kár érte.

Igen fontos mozi viszont a virtuális világ és a drogok egymással szorosan egybefonódó problematikájához talán először autentikusan közelítő Strange Days – A halál napja (Paramount Channel, 21.40) című Kathryn Bigelow-film, mely méltán vált az x-generációként ismert korosztály, valamint a techno-, acid rave- és gamerszubkultúra programadó, kultikus alkotásává. Hogy miért is lett ez így, az megtekinthető ma. (A képen Ralph Fiennes a főszerepben.)

Szőke András és Badár Sándor, a két szentesi hóhányó az Európa kemping (m3, 22.05) című 1992-es barkács-börleszkkel került be a magyar köztudatba, ám ekkor már az amatőrfilmes színtér “sztárjai” voltak. Felelőtlen ökörködésük ma ismét eljut az erre vevő, érzékeny és nyitott elmékhez. A történet a gömbről szól, ami lehet bármi, főleg, hogy az idegen kémek köztünk járnak.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.