Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

A mai, igen harmatos felhozatal mellett bőven nyílik alkalom, hogy beajánljak egy új, magyar tévéfilmsorozat első részét. Nem, nem lettem Andy Vajna elvtelen szekértolója, egész egyszerűen csak arról van szó, hogy a sorozat alkotóit érdemesnek tartom a figyelemre. Papp Gábor Zsigmond, akinek nevét eddig inkább különféle, igen nagy sikerű dokumentumfilmekből (Magyar Retro, Budapest Retro, Balaton Retro, Kémek a porfészekben 1-2., stb.) ismerhetjük, ezúttal fikciós történetbe kezdett. A Ketten Párizs ellen (Duna, 20.30) a két világháború között népszerű író, Vaszary Gábor önéletrajzi elemekben bővelkedő regényén alapul; és ahogyan a cím is sugallja, két, francia nyelvtudással egyáltalán nem rendelkező, ám kellően felelőtlen és kellően kalandvágyó pesti srác történetét meséli el Párizsban, a fény és a szerelem városában, avagy, ahogy sokan tartották akkoriban, a szabad szellem “Bakonyában”. Aktuális felhangokkal is bíró küldetés ez, ugyebár. A főszerepekben két, eddig nem igazán ismert fiatalt (Sándor Pétert és Zsombor Barnát – a képen) láthatunk, kisebb szerepekben viszont olyan, régen látott színészek mellett, mint pl. Pécsi Ildikó vagy Kecskés Karina, a legendás Pintér Béla Társulat jellegzetes arcait, Enyedi Évát, Thuróczy Szabolcsot, Quitt Lacit (Bélát természetesen nem!) köszönthetjük. A film képi világáért Kardos Sándor, míg a zenéjéért Darvas Ferenc, tehát két avatott, sokat próbált szakember felel. Remélem sem ők, sem az egész produkció nem kelt csalódást és könnyed, vidám percekkel örvendezteti meg a vállalkozó kedvű nézőket.

ketten párizs ellenVan mára még aztán a Rókavadászat (AMC, 20.20), mely szintén igencsak valóságszagú történet (élesek a párhuzamok Radovan Karadžić ismert sztorijával). Ennek ellenére, néhol mégis vicces újságírós-kalandfilm lesz ez, egy igen jó Richard Gerével (hétfőn volt 66), Terrence Howarddal és Jesse Eisenberggel.

A Telitalálat (Paramount Channel, 21.40) egy igazi régimódi, karakter-csereberés szajréfilm-vígjáték, melyről talán elég annyit mondani, hogy két főszereplője Roger Moore és Michael Caine, akik két elvetemült gazembert alakítanak, akik viszont meglepően hasonlítanak két dúsgazdag tudósra, akik találmányukat egy nagy zsák pénzre és néhány brutális méretű gyémántra cserélték.

Késő estére választhatjuk még Joel Schumacher igen durva 8 milliméter (AMC, 23.05) című thrillerjét is, melyben Nicolas Cage egy vidéki magánhekust játszik, aki egy nap olyan megbízást kap, hogy derítse ki, vajon ki az a lány, aki egy páncélszekrényben talált 8 milliméteres filmtekercsen brutális kínzások közepette látszódik. Szado-mazo, eltitkolt vágyak és még titkosabb bűnök a társadalom felső köreiben.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s