Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek

Repetázhatunk vagy pótolhatunk a “másodlagos frissességű”, ám olykor egészen jó minőségű kínálatból. A Négy esküvő, egy temetés (Story4, 21.00) például egy ezerszer látott, de szerintem akárhányszor nézhető, atombiztos romantikus komédia, Andie MacDowell-el és Hugh Granttel, plusz Kristin Scott Thomasszal, mely nem szól másról, mint a címben olvasható öt darab eseményről. (Vagy mégsem?)

gyönyörű lányokAztán itt van az Ocean’s Thirteen – A játszma folytatódik (Viasat3, 21.00Steven Soderbergh nagyon laza, nagyon nagystílű Las Vegas-i szélhámos-filmje, iszonyat sok sztárral a fő- és mellékszerepekben. Nem nagy film, de legalább annak szórakoztató: bővebben.

A Nehéz idők (film+2, 21.05) ennél lényegesen keményebb löket, hiszen általa az Öböl-szindróma (illetve, általában a háborús trauma) témájában áshatunk igen mélyre. Főszerepben itt is egy igazi mai színészikon: Christian Bale. (Bővebben)

Star Trek (TV2, 21.25) ugyan csak egy sci-fi, melyben azonban J.J. Abrams, a Lost kreátora egy legendás tévésorozatot élesztett újjá egy valóban látványos mozifilmben. Szép gesztus, hogy Leonard Nimoyt is láthatjuk a filmben Dr. Spockként, a hajdani sorozat jellegzetes szereplőjeként, ahogy fiatalkori önmagát (Zachary Quinto) látja el megszívlelendő, bölcs tanácsokkal. (Bővebben)

A Gyönyörű lányok (Paramount Channel, 21.40) körül azon fiúk gondolatai forognak, akik mintegy tíz évvel érettségi (diploma, stb.) után összegyűlve merengenek régi emlékeken (ahelyett, hogy újakat teremtenének…). Matt Dillon, Noah Emmerich, Timothy Hutton kontra Rosie O’Donnell, Uma Thurman, Natalie Portman, Mira Sorvino, Annabeth Gish, stb. (A képen néhányan közülük.)

A Mocsokváros utcáin (Galaxy, 22.00) címe kissé átverős, hiszen valami mély, földközeli bűndrámára gondolnánk, valójában azonban ez egy -ha off-offhollywoodiasan is- meglepően valóságszagú, de mégis érzelmes hajléktalan-, illetve apa-fiú-dráma a nagyváros pereméről, valahonnan Amerikából. Apa nagy írónak hiszi magát, de a fia lesz azzá. E film legnagyobb erénye, hogy újra jó színésznek látjuk benne Robert De Nirót, ma a történet azonban nem annyira kemény, mint talán lennie kellene; mint amennyire szentimentális. Nem fáj, pedig fájnia kellene…

Később, a Zuhanás (SuperTV2, 22.35) című Sidney Pollack-filmben, a Harrison Ford által alakított rendőr felesége lezuhan egy repülővel, ám közben kiderül az is, hogy a mellette ülő férfi nem egyszerűen egy közömbös utastárs volt. A rendőr megkeresi a férfi feleségét (Kristin Scott Thomas) és együtt próbálják kideríteni azt, amit egyikőjük sem szeretne igazán megtudni. Süppedős melodráma, akinek ma este effélére van szüksége.

Kirándulhatunk azonban Thaiföldre is, ahol egy Börtönpalotában (FOX, 22.40) tölthetünk el 100 igen kemény, feszült percet. Ide kerül ugyanis bizonyos félreértések fatális sorozatából fakadóan a két jómódú amerikai lány (Kate Beckinsale és Claire Danes), s ahonnan vajmi kevés reményük van a kiszabadulásra. A csajok semmit nem értenek, mi zajlik körülöttük, eközben a smasszeroktól a rabokig mindenki gyűlölettel tekint a két elkényeztetett farangra. Helyzetük kilátástalan, de legalább reménytelen…

Ma is nézhetetlenül kései időpontra száműzve kerül adásba a Testvérek (Cool, 23.20), ami egy remake, viszont ennek ellenére egészen jó kis mozi. Susanne Bier dán filmrendezőnő Testvéred feleségét… című kiváló filmjéből Jim Sheridan készített egy azzal azonos minőségű, csak az eredetiségét tekintve másodlagos jellegű alkotást. A sztori egyszerű a felszínen, a mélyben viszont mély: Sam (Tobey Maguire) katona, Afganisztánban szolgál, testvére Tommy (Jake Gyllenhaal) pedig éppen most szabadul a börtönből. Sam repülőgépét lelövik, s a tragikus hírre Tommy úgy gondolja, hogy neki, mint testvérnek muszáj megvigasztalnia Sam feleségét, Grace-t (Natalie Portman). Éppen nagyban vigasztalja, amikor beállít Sam…

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.