Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Valamilyen okból a Charlie St. Cloud élete és halála (FEM3, 21.00) című filmről első blikkre azt hittem, hogy láttam már, holott most látom, hogy mégsem. Zac Efron, a bakfisszívek minapi csücske játssza ebben a romantikus regényadaptációban a főszerepet, aki nagymenő vitorlásbajnok, aki azonban egy tragédia hatására komoly válaszút elé kerül. Szeretem a vitorlásos filmeket, amikor kinn, a tengeren, egyedül az elemekkel, satöbbi; de hányok a nyálas tiniromantikától. Most akkor mi legyen?

a vörös sárkány - anthony hopkins és edward nortonAbban viszont biztos vagyok, hogy a virtuális valóság útvesztőjében elmerülő Vadidegen (Cool, 21.10) egy rendkívül rossz thriller. Agyonbonyolított, buta narratívában előadott, kusza cselekmény, idegesítően rossz színészi alakítások, beleértve a gyönyörű, tehetséges és díjakkal is bőven elismert Halle Berryt is, akinek szemeiben látszódik is az a tökéletes értetlenség, amit én is éreztem végig a filmen: MINEK EZ? De Bruce Willis is ritkán volt ilyen gyenge, pedig ő azért sokat kísérletezik saját maga nimbuszának alulmúlásával…

Pici öröm az eddigi ürömben, hogy azért egy Egyedülálló nő megosztaná (Filmcafe, 22.00) lakását. A történet kiindulási pontja egy szakítás utáni zűrös szituáció. Bridget Fonda alakítja Allie-t, aki összeveszett barátjával, ám mivel egyedül nem képes fenntartani a lakását, a címbeli hirdetést adja fel. Jelentkeznek is néhányan és Allie kiválasztja a kedves(nek tűnő), szelíd(nek tűnő) Hedrát (Jennifer Jason Leigh), akivel kezdetben igen harmonikusan megy az élet. A két lány nemcsak lakótárssá, hanem baráttá is válik, azonban amikor újra megjelenik Allie régi barátja, és Hedra, a lakótárs bekeményít… Barbet Schroeder ’92-es thrillere regényadaptáció, John Lutz bestsellere alapján.

Később aztán újra üdvözölhetjük Sir Anthony Hopkins-t Hannibal Lecter ikonikus szerepében, ugyanis A vörös sárkányban (Viasat3, 22.55) elsősorban szakmai tanácsokat ad az őt börtönbe juttató fiatal zsarunak (Edward Norton – a képen éppen tanácsadás közben), hogyan teljesítse soron következő munkáját, természetesen egy őrült sorozatgyilkos elfogását.

Holnap iskola.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő bejegyzéshez

  1. Tibor Magyar szerint:

    nekem tetszett a Charlie St. Calud, nem az a tipikus nyálas tinifilm

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.