Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Pompásan jelzi a ma esti kínálat színvonalát, hogy egy Halálos fegyver 2. (film+, 21.00) is simán belefér. Nem mintha rossz film lenne ez, sőt, a maga műfajában kifejezetten jó darab ez is, mint a sorozat összes része – de hát kinek nem jönnek még ki a könyökén a bongyori Bundesligafrizurás, seggét egy számmal kisebb farmerbe gyömöszölő Mel Gibson (a képen) és a jóságos Rémusz bácsit formázó, bájosan trottyos Danny Glover kalandjai, ezúttal mondjuk épp a(z akkor még fajüldöző) dél-afrikai kormány pökhendi külszolgálati munkatársai ellen, akik bűnös gyémántcsempészéssel próbálják megfejelni amúgy sem szűkös ellátmányukat.

halálos fegyver 2 - mel gibsonAz amerikai jogrendszer egyik jellegzetes eleme, az esküdtszék intézménye áll Az esküdt (Story4, 21.00) című izgalmas dráma középpontjában. Egy maffiózó vár bírósági tárgyalására, aki úgy szeretné a dolgok állását a maga javára fordítani, hogy megbíz egy bírósági és jogi ügyekben járatos személyt (Alec Baldwin), hogy próbálja meg kipuhatolni, ki az az esküdtszékben, akit “meg lehet győzni” a maffiózó ártatlanságáról, hogy aztán az az illető befolyásolja az egész esküdtszék ítéletét. A gyermekét egyedül nevelő, gyengének tűnő Annie (Demi Moore) lesz kipécézve erre a célra, aki azonban -meglepetésre- hamarosan saját kezébe veszi az irányítást.

Greenbergben (Paramount Channel, 21.40) viszont “komoly” szerepben tűnik fel az inkább komikusként ismert Ben Stiller. Ebben a tipikus “független” modroban elmesélt történetben egy igencsak magának való, az útkeresésbe már szinte végérvényesen eltévedt, negyvenes fickó költözik Los Angelesbe, hogy öccse házára vigyázzon – ám a laza, felszabadult nyugati parti élet alaposan “betámadja”…

Mostanában sokat adják a Mocsokváros utcáint (Galaxy, 22.00) is. Ez egy meglepően valóságszagú, de mégis érzelmes hajléktalan-, illetve apa-fiú-dráma a nagyváros pereméről, valahonnan Amerikából. Az apa nagy írónak képzeli magát, ám a kaján sors a fiát teszi azzá. A film legnagyobb erénye, hogy az utóbbi évek ripacskodásai után újra jó színésznek láthatjuk benne Robert De Nirót – a történet azonban nem annyira kemény, mint talán lennie kellene; mint amennyire szentimentális.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s