Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök

Hát, szóba jöhet egy habkönnyű western, két tökös csajjal, akik persze csak a jelző átvitt értelmében férfiasak. Valójában a kortárs filmszcéna két legdögösebb csaja játszik banditásat a Las Bandidas (Story4, 21.00) című filmben: Penelope Cruz és Salma Hayek. A film producere pedig Luc Besson, aki általában ért a nőkhöz (de legalábbis szereti őket…).

barney és a nők - paul giamattiVagy egy thriller, melyben egy országúti benzinkút parkolójában tűnik el egy gondtalanul kirándulgató pár egyik fele (Sandra Bullock) az egyik pillanatról a másikra, mégpedig Nyom nélkül (SuperTV2, 21.00). A férfi (Kiefer Sutherland) még három évvel az eset után is megszállottan keresi a nyomokat, mikor már a rendőrség is lezárta a nyomozást. Ott van viszont a stáblistán még Jeff Bridges is, tehát nyilván ő lesz majd a rejtély kulcsa…

A Barney és a nők (Filmcafe, 21.00) című romantikus komédia elsősorban Paul Giamatti (a képen) miatt lesz érdekes –Rosamund Pike és Dustin Hoffman mellett-, akit már számtalan filmben láthattunk különféle markáns karakterszerepekben, ám talán ez a film az, amelyikben teljes egészében megmutathatja tehetségét. Giamatti itt egy nagymenő hollywoodi filmproducert alakít, aki előnytelen külseje ellenére talán több nőt fogyasztott, mint szivart, pedig az utóbbi szinte ki sem esik a szájából. Ismerjük a figurát, ugyebár… Ez a filmbeli fazon kaszinókat talán még nem nyit, viszont az ő kis szivarkája is meg lesz ragadva, annyi szent.

Tán már a sci-fi műfajának rajongói is unják már az Aeon Fluxot (Paramount Channel, 21.10), a feszes gumiruhába bújtatott Charlize Theron idomai, a film egészen egyedi látványvilága, különös dizájnja ellenére is. Ráadásul a történet sem ás túl mélyre: egy utópikus társadalom kívülről gondtalannak, boldognak látszik, ám belülről rohad. A “földalatti erők” azonban forradalomra készülnek – nem túl eredeti szüzsé. Mindegy, szóltam.

Aki viszont aludni szeretne, az csak aludjon nyugodtan. Sandra Bullock őrizni fogja a lángját álmát az Aludj csak, én álmodom (Duna, 21.30) című -újabb- romantikus komédiában. Szandi egy bájos, de magányos metrókalauzt alakít ebben az érett bakfiskorú moziban, aki egy nap megmenti egy metró elé eső fiú (Peter Gallagher) életét, aki ezért ennek ellenére bekómál. Szandi azonban ápolgatja, látogatgatja, és lassan beleesik a fiú bátyjába (Bill Pulmann)…

Bár már második részénél tart, de talán sok mindenről még nem maradtunk le, ezért szólok egy igen érdekes sorozatról, a Foglalkozásuk: Amerikairól (Cool, 23.05), mely a hidegháború éveiben egy ideiglenesen Amerikában állomásozó szovjet (KGB-s) kémcsalád életébe enged betekintést. (Bővebben)

Béláim, gondolkodjunk! Na, hol hangzik el ez a mondat? …………………. (Duna, 23.45)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s