Mit nézzünk ma este a tévében? – Vasárnap

Szóval, az van, hogy Holnapután (Cool, 18.40) hideg lesz. NAGYON hideg. Viszont 2012-ben (RTL Klub, 19.50) már vége volt a világnak, tehát ez az új jégkorszak így már senki nem érdekel… (Legfeljebb John Cusackot.)

a hódkóros - mel gibsonNyilván sokak számára csalódás lesz A hódkóros (m2, 21.00) című dráma (!), egyesek tán még meg is ütköznek rajta, hiszen a hajdani nőverő hímsovinsizta, a részegen randalírozó, a vérnősző zsidófaló, a feszesseggű szexidol és pisztolyhős Mel Gibson (a képen) ezúttal egy kifejezetten emberi figurát alakít, akinek gondjai vannak az élettel és önmagával, méghozzá igen komoly gondjai. Egy menő játékgyáros alakít a történetben, aki mély depresszióba zuhanva, egy furcsa terápiát talál ki saját maga meggyógyítására. Attól azonban, hogy valaki menő játékgyáros, még nem biztos, hogy remek pszichiáter/pszichológus is, így az önterápia hamarosan nem várt “sikert” -egy újabb, ám teljesen más természetű- mentális defektust okoz. Az igen bizarr, zavarbaejtő vezérmotívumot görgető, furcsa, de figyelemre méltó film másik főszereplője, a gyáros aggódó feleségét játszó Jodie Foster egyben a film rendezője is. (Bővebben)

Én mindig jól szórakozom A trópusi vihar (SuperTV2, 21.15) című mozin, hiába nyomja fullba’ a kretént benne Ben Stiller és Robert Downey Jr., ami találat, az találat. Méghozzá pacekba, nincs mese…

Filmes pályáját -kis túlzással- a Zéró gyanúsítottal (Filmcafe, 21.20) letudó E. Elias Merhige eme fő művében mintha egybegyúrta volna Spielberg zseniális Párbaj című filmjét, Alan Parker Angyalszívével, valamint Lynch Twin Peaksjével… Az eredmény ennek megfelelően egy meglehetős katyvasz lett, s az ezáltal okozott tétovaság látszik is Aaron Eckhardt sokszor, igen közelről mutatott tekintetében – de ugyanígy Ben Kinglsey-nél is, csak nála inkább a hiábavaló munka feletti szomorúságot érezni. Maga a film nem éppen hatástalan, de a buta finálé simán agyoncsapja az alapvetően korrektül felépített rettegős lufit. Lehetne ez jó is, és ez a legnagyobb baj.

Most éppen a szíriai menekültek körül keltett cirkusz miatt nincs igazán napirenden, de azért néhányan talán még felkapják a fejüket, ha szóba kerül, mondjuk, a Budacash-botrány vagy a Quaestor-balhé… Óriási pénzek, fedezetlen kötvények, gigászi lenyúlások. A Wall Street farkasa (TV2, 22.00), Martin Scorsese filmje pont effélékről szól, konkrétan Jordan Belfortról (Leonardo diCaprio), aki azonban csak vizesnyolcas a mi “tarsolycsabáinkhoz” képest… És e film után legyünk nagyon, de nagyon dühösek, mert mi tehetünk arról, hogy ezek a belfortok és csabák gondtalanul garázdálkodhatnak… (Bővebben)

A szív bajnokaiban (RTL II, 18.40/23.00) viszont Sandra Bullock Oscar-díjas alakítását nézhetjük meg. A valós és valóban hatásos történet egy hatalmas termetű, de kissé lomha (ész)járású, déli srácról és az ő hi-he-tet-len futball-karrierjéről szól. (Bővebben)

Éjszakára akadhat még egy általam ismeretlen cseh-német történelmi és családi dráma, a Habermann (Duna, 23.30), melynek címszereplője egy becsületes, humanista német gyáros, aki egy cseh lányba lesz szerelmes – a nácik viszont feltartóztathatatlanok.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma este a tévében? – Vasárnap bejegyzéshez

  1. Kata szerint:

    Attól, hogy a magánéletben milyen Mel Gibson, még lehet remek színész.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s