Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Hétfő lévén, az alábbi szerény, de pompázatos ajánlattal tudok szolgálni: Luchino Visconti 1963-as A párduc (Film Mánia, 18.35) című történelmi drámája a Garibaldi-féle olasz szabadságharc korába kalauzolja el a vállalkozó kedvű, türelmes nézőt (nettó hossz: 147 perc). A “három herceg filmjének” is tartott (Visconti, az író Giuseppe Tomasi Di Lampedusa, valamint a történet főhőse, Salina egyaránt hercegek), Cannes-ban Arany Pálmát nyert, pompázatos filmalkotás a korabeli szicíliai társadalom részletgazdag tablója, igen érdekes szereposztással: Salina herceget Burt Lancaster, az akkor igen népszerű, elismert hollywoodi sztár alakítja, aki a cannes-i vörös szőnyegen egy valódi párduccal vonult be a film bemutatóján. Mellékesen pedig Visconti akkori idoljai, Claudia Cardinale, Alain Delon, illetve Giuliano Gemma, Serge Reggiani, és nem utolsósorban Mario Girotti, azaz Terence Hill színesítik az amúgy is tündökletes szereplői gárdát.

éjjeli féreg - jake gyllenhaalAz Éjjeli féreg (HBO, 20.00) viszont az utóbbi évek egyik legjobb, legfrissebb thrillere volt, ám Jake Gyllenhaal (a képen) ámokfutását egyelőre csak az HBO-előfizetők fogják élvezni. Az izgalmas történet egy olyan híradó-operatőrről szól, aki tényleg mindent megtesz annak érdekében, hogy minden reggel használható anyagot tegyen le szerkesztője asztalára… (Bővebben)

Az Éjszakai őrség (AMC, 20.05), Timur Bekmambetov 2004-es horrorja inkább érdekes, mint jó darab. Érdekessége elsősorban az, hogy orosz, minden ízében-eresztékében. Afféle vámpíros-zombis izé, amúgy, de még bőven az Alkonyat-mizéria előtti időkből. Akár Hollywood B-vágány, súlyos Mátrix-allúziók, de az “egzotikus”, mégis nagyon ismerős környezet, valamint az egyéni ízek tényleg figyelemre méltóak.

Picit később pedig az irodákban munkaidejüket töltő dolgozók röhöghetnek egy jót saját magukon (valamint álmodozhatnak egy igazságos, szebb világról), hiszen a Hivatali patkányok (SuperTV2, 21.00) című szatírában az történik, ami a valóságban soha, csakis az íróasztal felett görnyedő fejekben – minden egyes, gyötrelmes lassúsággal eltelt munkanapon.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.