Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Kupaszerda. Focci. Kis túlzással, bárhová kapcsolunk, meccset találunk, még olyan csatornákon is, ahol máskor kizárólag filmeket adnak… Őrület. Pedig kezdetben erről nem volt szó. És Isten megteremté a nőt (Film Mánia, 21.00), ugyebár (például ilyennek, mint a képen látható). Avagy, Roger Vadim hogyan teremtette meg Brigitte Bardot-t.

és az isten megteremté a nőt - bardotSokszor látjuk mostanában A tökös, a török, az őr meg a nő (Filmcafe, 21.00) című sivatagi szajrébohózatot, melynek nyelve, hangulata, felfogása és tempója nagyjából közelít afelé, ahogyan Rejtő történeteit lehetne megfilmesíteni (ha már…), miközben ez egy ízig-vérig francia komédia Benoît Poelvoorde-el, Gérard Lanvinnal, José GarciávalDjimon Hounsouval és a bizarr (mondhatnám: picassói) szépségű Rossy de Palmával. (Bővebben)

Később szintén egy remek és korántsem agyatlan komédia A boldogító nem (Paramount Channel, 21.40), melyből egy nyilvánosan homoszexualitással megbélyegzett kisvárosi tanár (Kevin Kline) tanulságos kálváriáját ismerhetjük meg.

Mike Nichols által rendezett Madárfészek (FOX, 21.50) című őrület sztorija ismerős lehet sokaknak, hiszen tulajdonképpen az Őrült nők ketrecének amerikai verzióját láthatjuk. Az író is ugyanaz: Jean Poiret. Adott tehát egy transzvesztitabár, melynek tulajdonosa (Robin Williams) együtt él a bár sztárjával, Starinával, aki természetesen Albert (Nathan Lane), valamint egy korai, félresiklott kapcsolatból eredő fiával, Vallal (Dan Futterman), aki viszont szerelmes egy szélsőségesen jobboldali szenátor (Gene Hackman) lányába. Értjük a szituáció pikantériáját, ugye? Itt kezdődik a történet…

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s