Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök

Nyugodtan hagyhatjuk nagymama hímzett terítőjét a vadiúj lapostévénken, mert ma este nem fogunk benne találni semmi olyat, amiért különösebben érdemes lenne bekapcsolni azt. Ha mégsem vagyunk meg villódzó képernyő nélkül, akkor lesznek persze a szoksásos barátainak, helyszínelők, és mások, lesz ma is focci, lesznek állatok, egyiptomi múmiák, menetelő nácik – de filmek nem nagyon. Kettőt mégis ajánlanék, bár már láttuk őket sokszor (de tán nem elégszer).

az élet szép - beningniÚjra itt a nyár, jó meleg van, az élet szép. Nincs baj. Az élet szép (Paramount Channel, 21.10Roberto Benigni szerint is, aki ezt -sziszifuszi munkával- képes elhitetni is velünk, méghozzá annyira, hogy a film gyakorlatilag végigtarolta annak idején a világ filmfesztiváljait, inkluzíve 3 db. Oscar-díjjal. A film Guidóról (Benigni Oscar-díjas alakítása – a képen), a chaplini értelemben vett kisemberről szól, akit a második világháború alatt származása miatt kisfiával együtt lágerbe zárnak. Hogy kisfiának könnyebb legyen a koncentrációs tábor szörnyűségét elviselni, Guido azt a “játékot” találja ki, hogy ők, a rabok egy nagy játékban játékosok, az őrök pedig a játékvezetők. Torokszorító film, ám 100%-os optimizmus-, és életörömtöltet.

Természetesen, az elébbi film drámájához képest a Hat nap, hét éjszaka (Duna, 21.50) semmiség, mégha nem is akárhol, mint egy déltengeri szigeten, ahol az élet -állítólag- valóban szép. Harrison Ford, a hiperlaza bérpilóta kényszerleszáll a paradicsomban, Anne Heche-el… Kaland! Romantika! Fehér homok! Pálmafák! És ennyi.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s