Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek

Lassan körbeér a kerítés és lassan se ki, se be, senkinek. A tévékből ömlik a foci, a gagyi és az értéktelen vacak (már annak is örülni lehet, örülni kell, ha valami poros, de kedves régiség kerül műsorba véletlenül). Teljes sávszélességen sugároz az agymosó propaganda. Mintha tilos lenne gondolkodtatni és mintha tilos lenne vágyni is a gondolkodásra. Elvtársak, se ajtó, se ablak?! Kell a francnak így ez a szép, új világ…

schindler listájaAki még próbálkozik, az sem feccöl bele túl sok energiát. NEM FOGOM MINDEN HÉTEN MEGNÉZNI a Mulholland Drive-ot (Galaxy, 22.00).

Doktor Kotász! Doktor Kotász!

Van ugyan két thriller, de jobb kedvünk azoktól sem lesz. Marad az internet, míg van internet egyáltalán. Marad a kocsma, míg vannak kocsmák egyáltalán. Szóval, izgalmas lehet például a Non-stop (RTL Klub, 19.50) című akcióthriller, ha egyáltalán akarunk izgulni még este IS. Liam Neeson egy amolyan repülőgépeken szolgálatot teljesítő rendőrmarsallt alakít a sztoriban. Egyik alkalommal furcsa SMS-t kap, hogy utaljanak egy bizonyos bankszámlára ennyi meg ennyi pénzt, különben húsz percenként meghal valaki. New York és London között igen sok húsz perc adódik, azonban a fenyegetést senki nem veszi komolyan, a rendőrmarsallon kívül, mígnem eltelik az elő húsz perc és egy utas meghal.

A másik mai efféle, a Frequency (Viasat6, 22.00) viszont első blikkre igen nagy katyvasznak tűnhet. Miközben nézzük – ha nézzük – azért helyére kerül benne minden, feltéve, ha nem ütközünk meg a fantasztikus, misztikus fordulatokkal operáló dramaturgián. Egy fiatalember (Jim Caviezel) egy CB-rádión kerül kapcsolatba apjával (Dennis Quaid), aki tűzoltóparancsnokként már harminc éve meghalt egy tűzesetben. A könnyes és misztikus család-újraegyesítés azonban titkos, ismeretlen eseményeket is felszínre hoz – ha ezen túl vagyunk, gyakorlatilag egy egészen korrekt sorozatgyilkosos-thrillerrel lesz dolgunk a továbbiakban.

Vannak ma még Schindlerek? Van fény az alagút végén? A vonat, legfeljebb… A remény hal meg utoljára (Schindler listája, Paramount Channel, 20.00), aztán már csak a semmi van. A piros kabátos kislány mozdulatlanul fekszik.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s