Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

A Komfortos mennyországban (Paramount Channel, 20.00Peter Jacksonnak ezúttal emberekről, az emberi lélek mélységeiről és más dimenzióiról kell mesélnie, nem pedig hobbitokról, tündékről, sétáló fákról, nagy majmokról és kis szörnyekről. Az eredmény egy rettenetesen színes, látványos, habos-hablatyos giccstenger, a Jehova tanúi által osztogatott füzetek hangvételét idéző fatális tanulsággal. (Bővebben)

meteo - varga zoltán, kistamás lászló és eperjes károlyCímében nem véletlenül idézi Shakespeare halhatatlan romantikus tragédiáját az Öld meg Rómeót! (film+, 20.40) című akciófilm, mely azonban mégis inkább a Jet Li által elővezetett verekedés-jelenetek miatt érdekes. (Bővebben)

A bajvívós, lovagi tornás, lobogó inges Lovagregényben (SuperTV2, 21.00) a fiatalon elhunyt Heath Ledgert láthatjuk nagypofájú heccmesterként, aki azért a páston is megállja a helyét. Rangban azonban nem ér fel szíve hölgyéhez, minek következtében végzetes heccre szánja el magát…

Igen szép film viszont A selyemút árvái (film+2, 21.00). Roger Spottiswoode háborús drámájában egy fiatal angol újságíró (Jonathan Rhys-Meyers) menekít néhány ausztrál nővérrel egy komplett árvaházat a Kínát megszálló japán csapatok elől a biztonságot jelentő Mongólia felé. Lélegzetelállító tájak, kaland, megható humanizmus.

Ahhoz képest, hogy alapvetően rétegműfaj, mégis szinte minden héten találkozhatunk Riddick (Vin Diesel) cinikus humorú, bumfordi álarca alatt érző szívet rejtő figurájával. Ma este A sötétség krónikája (Viasat3, 21.00) kerül sorra. (Bővebben)

Monory-Mész András Meteo (m3, 21.45) című filmje pacekba találta annak idején a nyolcvanas éveket (legalábbis annak egy markáns “szeletét”), nemcsak a lepukkant gyárcsarnokokban, neonfények között burjánzó, romantikus disztópiájával, hanem azzal is, hogy benne a magyar underground popzene fontos figurája, Kistamás László alakítja az emblematikus főszerepet (a képen Varga Zoltán és Eperjes Károly között).

Megtörtént borzalmakat idéz fel az An American Crime: Bűnök (Paramount Channel, 22.20) című filmdráma, melyben egy tragikusan végződő gyermekfelügyeleti ügyet ismerhetünk meg. Egy cirkuszban dolgozó házaspár a vasárnapi misén ismerkedik meg egy megbízhatónak tűnő, sokgyermekes fiatal anyával, akire minden rossz előérzet nélkül rábízzák saját gyermekeiket, mialatt ők egy hosszabb turnén vannak és fel sem merül bennük, hogy ez volt életük legborzalmasabb döntése…

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd bejegyzéshez

  1. Dr. No szerint:

    Meteoról nem lesz valami hosszabb lélegzetű Poroló?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s