Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök

A mai este vezéralakja az igen szálas termetű Liam Neeson (a képen). Nem tudom, mi az oka ennek, hiszen ennyi erővel lehetne bárki, akinek nem ma van a születésnapja, de Liam ma este, mindenesetre három filmmel is beteríti a képernyőt. Elsőnek a lányát rabolják el Párizsban, az Elrabolva (film+, 19.00) című, ha nem láttuk még, akár igen izgalmasnak is tekinthető thrillerben. Az emberrablók pechjére Liam egy szuperkiképzett hajdani szupertitkosügynök, tehát a végkifejlet nem sok jót tartogat a rosszfiúk számára.

Utána egy Ismeretlen férfi (film+, 20.45) lesz Liam, ezúttal Berlinben, akit egy balesetet követően nem ismer fel senki sem. Akció-thriller lesz ez is, az üldözős-menekülősök közül: (Bővebben)

A nagy romantikus mesélő, Sir Walter Scott híres figurája a valóságban is élt skót bandita, Rob Roy MacGregor, afféle “Ludas Matyi”, csak a mi vicces kis hősünknél kissé keményebb kiadásban. Michael Caton-Jones 1995-ös filmjében Liam adja Rob Royt (Duna, 21.30), aki úgy áll a bosszút a rajta esett sérelemért a dölyfös uraságon, hogy azzal rögvest nép hőssé válik. Neeson partnerei e veretes filmben Jessica Lange, Tim Roth, Brian Cox és John Hurt.

James Cameron tengeralatti filmezés iránti szenvedélyének egyik szép produktuma a mostanában többször is előkerülő A mélység titka (SuperTV2, 21.00) című film, melyben már ott kavarognak későbbi gigamega-sikereinek fő motívumai, a hajókatasztrófa (Titanic), az idegen civilizáció vs. ember (Avatar), de az igazi vicc az, hogy ez jobb film azoknál, mert még mértéktartó és arányos – feltéve, ha ezúttal sikerül 16:9-ben is levetíteni…

A Hideghegy (Paramount Channel, 21.10) sem először kerül adásba, egy időben szinte nem múlt el nap, hogy ne vetítsék le itt-ott, de tény, hogy egy ideje nem láthattuk a sajnos igen korán elhunytAnthony Minghella (pl. A felolvasó, Az angol beteg) nagyívű és nagyszerű történelmi családdrámáját, igen parádés szereposztásban: Nicole Kidman, Jude Law, Natalie Portman vagy Philip Seymour Hoffman “árnyékában” méltán kapott Oscart Renée Zellweger a zseniálisan megformált szabadszájú, karakán Ruby mellékszerepéért. (Bővebben)

Ma is megnézhetjük a multikulti és a nációk közti kommunikáció ma igencsak aktuális témakörében nagyon fontos Bábel (Galaxy, 22.00) című filmet, a mexikói Alejandro González Iñárritu alkotását.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s