Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek

Három kedvenc filmem is adásba kerül ma este, melyek közül az egyik kevésbé, a másik kettő viszont alaposan agyonjátszott darab. A vietnami háború traumája miatt furcsa, katatón állapotba kerülő Madárka (Cinemax, 20.00) sztorija –William Wharton regénye alapján, Peter Gabirel delejes zenéjével, Alan Parker rendezésében és Nicolas Cage, valamint Matthew Modine emblematikus főszereplésével- a relatív kuriózum, míg a Waterworld (Viasat3, 21.00), illetve Az ötödik elem (TV2, 21.35) jeleneteit szerintem még az is tudja kívülről, aki nem szereti ezeket a filmeket.

bármi áron - halle berry, jessica langeA Bármi áron (Paramount Channel, 20.00) című, igen bonyolult érzelmi/morális szituációt feltáró dráma viszont egy anya (Halle Berry) küzdelméről szól, melyet gyermekéért folytat. A gond csak annyi (lásd a képet), hogy a gyermeket a bíróság helyezte szociális munkásként dolgozó nevelőszülőkhöz (Jessica Lange és David Strathairn), mivel anyja súlyos drogfüggősége miatt képtelen volt őt ellátni… Az anya azonban az eltelt hosszú évek alatt kigyógyult függőségéből, és egy véletlennek köszönhetően, megtudta, kinél helyezték el a gyerekét, akit szeretne visszaszerezni, bármi áron.

A következő ajánlatban a Sons of Anarchy látens Hamlet-alteregója, Charlie Hunnam adja a főszerepet. A fickó igen komoly Lejtőn (AXN, 21.00) van, ugyanis egy ház tetején áll azzal a szándékkal, hogy a mélybe veti magát. Egy zsaru (Terrence Howard) próbálja eltéríteni szándékától, aki így tudja meg a férfi valódi indokait… Úgy tűnik, komoly (vagy komolyan veendő) moralizálástól sem mentes, igen ügyes és igen okos kis kamaradarab lesz ez is, melyben a vakhit és a logika feszül egymásnak.

Ugyanekkor Denzel Washington egy floridai kisváros seriffjeként találja magát újra Időzavarban (Story4, 21.00), egy brutális kettős gyilkosság felderítése közben. A szálak messzire vezetnek, de -némi meglepetésre- a közvetlen közelében erednek. Tisztességes, becsületes, tisztesen középszerű, de azért még bőven nézhető krimi ez.

Habkönnyű, szerelmes romkom a Barátság extrákkal (Cool, 21.10), amiben (ezúttal) Mila Kunis és Justin Timberlake próbálja ki, vajon létezik-e egy barátságban csak szex, és más semmi. Naná. Semmi extra, viszont legalább működik. Mármint, a film.

16 utca (Viasat6, 22.00) nem távolság földrajzi értelemben, ám mégis végtelen hosszúságúnak tűnő tortúra Bruce Willisnek. A film ugyanis annak az amúgy rövidke utazásnak a története, amit a Willistől megszokott eszköztelenséggel alakított zsarunak kell megtennie egy komoly bűntény nagypofájú koronatanújával (Mos Def). Aztán persze, semmi nem olyan egyszerű, mint tűnik elsőre – Willis pedig zabos, mert kialvatlan, másnapos és amúgy is a töke tele van az egésszel. Amúgy a film nézhető, masszív középszer.

Szintén a kőkemény, életszagú, ganxtás akció-krimik kedvelői kedvelhetik a rutinos John Singleton Shaft (Paramount Channel, 22.00) című moziját, mely a hetvenes évek legendás blaxploitation-klasszikus Shaft-sorozatának újrázása. Vicces mellékszerepben, amolyan “nagybácsiként”, maga az ős-Shaft, Richard Rountree is itt hitelesít, míg az emblematikus címszerepet ezúttal Samuel L. Jackson hozza. (Bővebben)

A Hotel Ruanda (Cinemax2, 22.00) viszont szörnyű film, felkavaró, gyomorszorító tragédia a ruandai népirtásról – megtekintését főleg azoknak ajánlom, akik nem tudják, nem értik, miért menekülnek emberek Afrikából (vagy Ázsiából). Illetve, Kósa Lajosnak (tuhu-szuszi).

A király beszédét (SuperTV2, 22.30) is láttuk már sokszor, ezért nézük meg inkább a gyógyszergyáros Richter Gedeon tragikus életét elmesélő Nem tűntem el (FEM3, 23.00) című magyar dokumentum-játékfilmet, melyben Rudolf Péter alakítja a főszerepet. A filmet az anno Família Kft.-ből ismert Spáh-ikrek egyik fele, az immár filmrendezővé cseperedett Dávid rendezte, a hírek szerint ügyesen.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.