Mit nézzünk ma este a tévében? – Vasárnap

Eme igen nedves hétvége végére nyilván jól fog jönni egy jó kis vizes kaland. Azonban az a szörnyű helyzet, hogy Jack Sparrow kapitány kalandjaiból soha nem láttam egyetlen részt sem, -pontosabban, talán egyszer mintha a Sziámi-öbölben, egy végtelennek tetsző kompút alatt, egy távoli képernyőn, de tán az se az vót! – így viszont talán ma lesz a napja, hogy megtudom végre az igazságot: A Karib-tenger kalózai – A fekete gyöngy átkából (RTL Klub, 18.50). Ő maga, Sparrow amúgy jó haverom (lásd a képen), sokat mesélt nekem egy pofa sör mellett a rangooni kikötő valamelyik éjsötét becsületvesztőjében, de megmondom a zőszinteséget, soha nem hittem el neki semmit. Mindig volt valami olyan érzésem, hogy csak egy sört akar lejmolni…

561Eközben A pék (AMC, 19.50) című angol (-os humorú) vígjáték főszerepében a Homeland zavaros identitású CIA-ügynökét játszó Damian Lewist is láthatjuk, a tőle megszokott szerepben: egy munkájától elidegenedett, burn out-szindrómában szenvedő bérgyilkost alakít, aki rendes életet kezdene, tortákat sütögetne és még szerelmes is lenne – ha az a lenne nem lenne…

Az a helyzet, hogy ha ez a ma tévépremieres Holtodiglan (HBO, 20.00) lenne David Fincher első filmje, akkor egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy a következőt is olyan felfokozott várakozással várná a filmrajongók tömege világszerte, mint ahogyan ezt várta a minap. Nem rossz film ez, szó sincs róla, egy igen ügyes, szórakoztató regényadaptáció (Gillian Flynn hasonló című bestsellerét több mint 6 millióan olvasták csak Amerikában…), nagyvonalúan, lezseren kezelt, ám pontosan megtervezett formában, csak hát a tartalom nem sok újdonságot tartalmaz az olyan épeszű, értelmes nézők számára, akik töltöttek már hosszabb időt párkapcsolatban. (Bővebben)

Bár J.M.W. Turner festészete még az öregkori, már a francia impresszionistákat megelőlegező foltfestéses technikájában is igen látványos, Dick Pope operatőr volt annyira visszafogott, hogy csupán néhány kompozícióban, megvilágításban idézte meg a nagy angol, romantikus (tájkép)festő vásznait, azokat meg sem kísérelte lemásolni. Mr. Turner (Cinemax, 20.00) Mike Leigh rendezte és Pope fényképezte életrajza mégis minden kockájában festői, néhány pillanatára pedig talán még maga Bill Turner is rábólintott volna dörmögve, ha valamilyen csoda folytán megélhette volna az alkalmat. Pope meg is kapta a kötelezően járó Oscar-jelölést a filmben nyújtott teljesítményéért – melyet nyugodtan el is nyerhetett volna. (Bővebben)

Picit később nézhetünk egy remek és korántsem agyatlan komédiát is A boldogító nem (Paramount Channel, 20.10) címmel, melyből egy nyilvánosan homoszexualitással megbélyegzett kisvárosi tanár (Kevin Kline) tanulságos kálváriáját ismerhetjük meg.

A súlyzó- és kockáshas-fétisiszta irodista fiúk, valamint az intellektuálisabb beállítódású raktárosok és anyagmozgatók nyilván örömmel fopgadják Jason Statham újabb akciófilmjét, a Parkert (film+, 21.00), melyre nekem nincs több szavam.

Hollywood egyik legkülönösebb figurája a nemrégiben számunkra különösen érdekes című Grand Budapest Hotellal varázsoló Wes Anderson. Korábbi filmje, a szintén elbűvölő Holdfény királyság (m2, 21.00) olyan, mintha a Barátom, Boncaképzeletbeli második részét Peter Greenaway forgatta volna Hollywoodban, Steven Spielberg producerkedése alatt. (Bővebben)

Utána, mintegy levezetésképpen, egy fiatal magyar filmes, Oláh Kata bemutatkozó kisfilmjét láthatjuk. Az En passant-ban (m2, 23.10) egy 13 éves kissrác menekül a sakk rejtelmeibe a családi zűrök elől.

A szomszéd (ATV, 21.40) című thriller viszont a terrorizmus ma igen divatos témájában kutakodik azzal, hogy a köztünk élő, ártatlan átlagpolgároknak látszó, ún. alvó terroristasejtekről mesél. A legizgalmasabb a történetben az, hogy még a 2001. szeptember 11-i WTC-merényletek előtt készült. Főszerepben Jeff Bridges, illetveJoan Cusack és Tim Robbins.

Az előbbihez hasonló okok miatt nincs biztonságban Az elnök különgépe (RTL Klub, 21.25) sem, de hát Hollywood-kapitány mindent ügyesen megold.

Nagyon mai problémát vet fel a Martha Marcy May Marlene (SuperTV2, 22.40) című thriller is, mely egy fiatal lányról szól, aki minden jóval ellátott, gondtalan életét, s egyben annak tétlen unalmát rúgja fel azzal, hogy világgá megy. Világgá megy, és meg sem áll egy aktív, tevékeny és boldog élet ígéretét zengő, gyanús szektáig. A több fontos díjat is elnyert remek filmből látni fogjuk a valóság szépséges szivárványzuhatagát, valamint Elizabeth Olsen (a kissé nyálbő kislányfilmekből ismert Olsen-nővérek nővérének) parádés alakítását. (Bővebben)

Ehhez képest az Ilyen az élet (RTL II, 18.50/23.00) című romantikus komédia semmilyen. Műbalhé, műhiszti, műboldogság, Katherine Heigl és Josh Duhamel részvételével.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.