Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Már megint egy hétfő, nem fog tehát ártani egy jó kis, hömpölygő Szeretetáradat (Paramount Channel, 18.50). Ne várjunk azonban semmi mézédes romantikát e remek filmtől. Egy kiégett, cinikussá páncélozódott, fáradt férfi fájdalmas önportréja ez, amit John Cassavetes Ted Allan kanadai író színművéből formált saját maga arcára (lásd a képen). Cassavetes ezután nem is csinált már több filmet, öt év múlva, 1989-ben 59 évesen meg is halt. (Bővebben)

szeretetáradat - john cassavetesUtána lazulhatunk. A kockafejű FBI-ügynök (Kiefer Sutherland) találkozik egy igazi szelíd motorossal (Dennis Hopper) a Szolid motorosok (Paramount Channel, 21.40) című krimikomédiában, hogy az általa képviselt törvény oldalára állítsa át azt, aki magasról tojik mindarra, amit egy FBI-ügynök valaha is képviselhet. Az eredmény borítékolható.

Azt mondják a Coen-testvérek, hogy A félszemű (PRO4, 22.00) című westernjükben Charles Portis 1968-as azonos című (True Grit) regényéhez nyúltak vissza, nem pedig simán lemásolták annak egy évvel későbbi, Henry Hathaway által rendezett és John Wayne címszereplésének Oscart is hozó első filmadaptációját. A vicc kedvéért, íme a ’69-es film meglehetősen alapos trailere. Érdekes lesz majd utána összehasonlítani annak kulcsjeleneteit a Coenék filmjének alkalmas snittjeivel. Coenék filmjéről: (bővebben)

Ha esetléeg még bármilyen természetű düh maradt bennünk az éjszakára, akkor azt éljük ki bátran a motorosfűrész sivító hangjaira. A texasi láncfűrészes (Story4, 22.00) eddigi utolsó része másra úgysem jó, mint egy rendes szeletelésre.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s