Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat

Eme gyönyörű szép, őszi nap után akár guríthatunk is egyet, ugyanis a Tökös tekéssel (Paramount Channel, 19.45) nyitunk, mely idióta címével ellentétben -bár annak azért egy kicsit megfelelve is- egy igazán szórakoztató, de még éppen emészthető komédia a bowlingozás rejtelmeiről (és sk minden egyébről). Óriási benyögések és elképesztő fazonok: Woody Harrelson, Bill Murray, Randy Quaid… Majdnem olyan jó, mint a hasonló “golyós” témában utazó Big Lebowski.

foxcatcher - steve carrell 1Ezzel szemben, a Tiszta játszma (RTL II, 20.00) csupán egy közepes krimi, melynek legfőbb érdekessége a hajdani szupermodell, Cindy Crawford főszereplése. Nem rajta bukik a film, persze, nem is igazán bukik – egyszerűen csak kissé porosnak tűnik ma már… Cindy egy könyvelő, akit valamilyen rejtélyes okból meg akarnak merényelni (ezt mondjuk meg tudom érteni… 🙂 ), a tettes pedig egy ex-KGB-ügynök, akikből ma már annyi, mint gyíkemberből a Duna vize. Szerencsére Cindy kap maga mellé egy igen laza védelmezőt (William Baldwin), így különösebb kár nem éri a millió dolláros arcocskát.

Remek film viszont az 5 Oscarra is jelölt Foxcatcher (Cinemax, 20.00), mely egy különc amerikai milliárdos (John Eleuthére du Pont) valóban igen érdekes, de még inkább tanulságos életét meséli el. Du Pont (Steve Carrell – a képen) az Egyesül Államok nagy hatalmú, elképzelhetetlenül gazdag és befolyásos arisztokráciájának saját jogú tagja volt hadi- és a vegyiparban prominens családja révén, ráadásul a legszűkebb, legbelsőbb körben; emellett tudományos körökben is jegyzett madárkutatónak számított, múzeumot alapított, valamint olyan amatőr sportágakat, sportolókat támogatott, mint a birkózás, az úszás és az öttusa, melyek Amerikában semmiképpen nem tartoztak a tömegek fő érdeklődési körébe. Emellett magán hordozta az embertelen nagy hatalommal bíró emberek minden kínkeservét is: szenvedett a magánytól, viszont paranoiája (sőt, skizofréniája) miatt esélye sem lehetett normális emberi kapcsolatra (a házassága is mindössze 90 napig tartott). (Bővebben)

Én nagyon szerettem annak idején A Gyűrűk ura-trilógiát, a könyvet is, a filmeket is, az ennek előzményeit tárgyaló A hobbiton viszont már nagyon unatkoztam. Akik nem, azok ma nézzék az első részt, A hobbit – Váratlan utazást (film+, 20.00). Én biztosan nem fogom. (Bővebben)

Akkor már inkább jöjjenek a Baljós árnyak (AXN, 21.00), mely szintén egy nagysikerű trilógia előzményeit tárgyaló trilógia első része, és mintegy elkezdhetjük a ráhangolódást a nemsokára moziba kerülő trilógia első részére, mely a klasszikus Star Wars-trilógia következményeit fogja bemutatni. 🙂

Shekhar Kapour 2002-es, kosztümös és romantikus kalandfilmjében, A gyávaság tollaiban (Film Mánia, 21.00Heath Ledger egy Afrikában szolgálatot teljesítő gyarmati katonatisztet alakít, aki azonban nem éppen a hősiesség mintapéldája. Természetesen, ő is megkapja a (kikényszerített) lehetőséget, hogy bebizonyítsa férfiasságát. Erről szól a film, melynek hátterét a mindig szépen fényképezhető afrikai szavannák adják.

Eközben Zorro álarca (FEM3, 21.00) is lehull egy másik virtigli kalandfilmben, és megtudunk mindent az ismert álarcos, igazságosztó hősről, illetve “intézményről”. Antonio Banderas lobogó, fehérfekete ingben kardozik, háztetőről a lovára ugrik, sejehaj, Anthony Hopkins elegáns instrukciói alapján – míg Catherine Zeta-Jones igen dögösen néz ki (neki).

Vagy egy séta, jó társaságban, Éjfélkor Párizsban (Duna, 21.20/Filmcafe, 22.15)? Woody Allen mindenesetre Oscart kapott ezért az ötletért. (Bővebben)

Igen helyes, romantikus és életigenlő kis film a 9 – A szám hatalma (RTL+, 22.05) is, bár ennek a legutolsó jelenetig egyáltalán nem vagyunk tudatában. Addig bizony törhetjük a fejünk, szorongatjuk is a fotel karfáját és mi tagadás, néha unhatjuk is magunkat, de a végére azét összeáll minden. Titokzatos vagyok, mert a film is ilyen: az élet nagy kérdései kerülnek terítékre, de szerencsére fogyasztható formában. (Bővebben)

John Schlesinger Éjféli cowboya (Duna, 23.00) a legendás 1969-es év egyik nagy klasszikusa. Egy délvidéki srácnak (Jon Voigt) elege van a számára kijelölt sorsból és fogja kalapját, csizmába bújik (dehogy bújik, hiszen abban is alszik…) és felmegy New Yorkba, hogy ott, a gazdag és fényes városban találja meg a boldogságot. Helyette azonban egészen mást talál: a valóságot.

Később, A furcsa srácban (SuperTV2, 23.05) anyunak (Marisa Tomei) lesz új pasija (John C. Reilly), akit viszont a címbeli gyermek (Jonah Hill) nem akar igazán elfogadni – ez az alapszituáció, s ami ebből származik, az ebben a furcsa humorú, megosztó, de minden híresztelés ellenére, egyáltalán nem olyan buta filmben látható.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s