Mit nézzünk ma este a tévében? – Vasárnap

Használjuk ki ezt a szép, őszi napot, kiránduljunk, biciklizzünk. Ha mégis otthon szeretnénk ücsörögni, a biciklizést megtehetjük mentálisan is, hiszen ma van az idei országúti kerákpáros-szezon utolsó nagy, klasszikus egynaposa, a Lombard-körverseny, kb. 250 km. az igazán nagymenőkkel, a csodás lombardiai tájakon (Eurosport, 15.30).

dennisz, a komisz - walter matthauAztán vacsi, majd jöhet Jack Sparrow-sztori második része is (közben rájöttem, hogy darabokban azért láttam ebből…), A Karib-tenger kalózai 2. – A Holtak kincse (RTL Klub, 18.50). Picit ijesztgetős lesz, de alapvetően látványos, habkönnyű vasárnapi mozi.

Közben azonban a Szemfényvesztők (Cool, 18.55) sem rossz darab: egy bűbájos szajréfilm, melyben illuzionisták rabolnak bankot, ezt azt, sőt, még egy igen meglepő bosszútörténet is kibontakozik – a roppant fordulatos, trükkös és blikkfangos cselekményt azonban nem részletezném, hadd essen le az álla az ilyesmire hajlamosaknak. (Bővebben)

Dennis, a komisz (RTL II, 19.10/23.00) elpusztíthatatlan, ám ezúttal szegény Wilson bácsira emlékezünk, pontosabban a 95 éve született, zseniális Walter Matthau-ra (lásd a képen).

A szintén zseniális, és szintén nem éppen kölyök Clint Eastwood legújabb rendezése, a Fiúk Jersey-ből (Cinemax, 20.00) nagyjából pont olyan, mint egy középkategóriás Mercedes. Precíz, perfekt, tökéletes munka. Senki nem fordul meg utána, semmi feltűnő külcsín, csupán visszafogott, konzervatív elegancia, emellett megbízható, gyors és kényelmes. 100%-ig biztos lehetsz abban, hogy az autón nem fog múlni semmi, hogy elérjen a végcéljáig. Nincs semmi meglepetés. A sztori amúgy a Frankie Valli és a Four Seasons nevű amerikai énekegyüttes évtizedeken átívelő történetét meséli el, akikről a film előtt én sem tudtam semmit, de ahogy néztem a történetüket, szinte mindegyik dalukat felismertem már az első taktusról.

Arséne Lupin (Duna, 21.00) a jópofa csaló archetípusa, egy stílusos szélhámos, a női szívek és fűúri pénztárcák kizsákmányolója. Alakja ma egy 2004-es francia-olasz-spanyol-stb. kalandfilmben jelenik meg azok számára, akik a mai estét romantikus bohóságokkal töltenék.

Adam Sandler is a romantikával próbálkozik Az 50 első randi (FEM3, 21.00) című komédiában, melyben baleset folytán amnéziás barátnőjének (Drew Barrymore) eljátszania újra és újra szerelmük első pillanatát. Nézhető film, de van sok jobb.

Persze, A Nap könnyei (film+, 21.00) nem biztos, hogy ilyen. Bár Monica Belluccit dzsungeltúrán, átizzadt pólóban még nem feltétlenül láthattuk… Egy segélyszervezet orvosa (Monica) az afrikai őserdőben ragad, miközben kitör a helyi lázadás. Egy rutinos, de már nem eléggé motivált katonát (Bruce Willis) küldenek érte, hogy kimenekítsék a veszélyes övezetből, a doktornő azonban nem hajlandó hátrahagyni védenceit. A film legnagyobb hibája, hogy már ennyiből is tudjuk, mi lesz a vége – és nem is fogunk ebben csalatkozni.

Érdekes darab a Tilda Swinton főszereplésével készült, 2001-es Mélyvíz (FOX, 21.00) című dráma is, melyben a Swinton által alakított anya egy reggelen 17 éves homoszexuális fia szeretőjének holttestét találja meg az ajtaja előtt. A nő bepánikol, és fia védelme érdekében eltünteti a holttestet – azonban ahogyan ez lenni szokott, egy szemtanú mindig akad…

A Barney és a nők (AMC, 21.00) című romantikus komédia elsősorban Paul Giamatti miatt lehet érdekes –Rosamund Pike és Dustin Hoffman mellett-, akit már számtalan filmben láthattunk különféle markáns karakterszerepekben, ám talán ez a film az, amelyikben teljes egészében megmutathatja tehetségét. Giamatti itt egy nagymenő hollywoodi filmproducert alakít, aki előnytelen külseje ellenére talán több nőt fogyasztott, mint szivart, pedig az utóbbi szinte ki sem esik a szájából. Ismerjük a figurát, ugyebár… Ez a filmbeli fazon kaszinókat talán még nem nyit, viszont az ő kis szivarkája is meg lesz ragadva, annyi szent.

A tegnapi (illetve ma esti: AXN, 18.20) Baljós árnyak után ma jöjjön A klónok támadása (AXN, 21.00),  Star Wars-saga második része. Az Erő legyen velünk (hogy kibírjuk sokadjára is).

A mesterdetektívvel (m2, 21.05) Kenneth Branagh egy ’72-es, kétszereplős színdarab/film remake-jét készítette el, melyben az érdekesség, hogy mindkettőben játszik Michael Caine, azonban az elsőben az egyik, ebben viszont éppen a másik szerepet. Itt Jude Law passzolja vissza a labdát, amíg bírja… Pingpongmeccs-dramaturgiájú színészfilm, intenzív színészi jelenléttel, közepesen érdekfeszítő dialógokkal, ám egy igen csavaros krimi formátumában.

Lassan időszerű kérdés lesz megint, hogy Ki a Télapó? (film+2, 21.10). Nos, itt Leslie Nielsen, és ezzel mindent el is mondtam…

Az Édentől keletre (ATV, 22.00) ma már elsősorban James Deanről híres, pedig mint film is a klasszikus nagy alkotások közé sorolandó. Elia Kazan John Steinbeck hasonló című nagyregényének utolsó fejezetét dolgozta fel e filmben, melyben egy ikertestvérpár küzd meg egymássl – Káinként és Ábelként- apjuk kegyeiért és szeretetéért.

A Havanna (Galaxy, 22.10) című romantikus drámát, tulajdonképpen a híres Casablanca havannai verzióját Sidney Pollack (Távol Afrikától, Aranyoskám) rendezte, melyben Robert Redford alakítja a léha világfit, aki szerelmes lesz egy üldözött forradalmár gyönyörű menyasszonyába – ezúttal tehát 1958 forrongó Kubájában.

Lesz Elemi ösztön (Filmcafe, 22.25) is, melyben Sharon Stone megmutatja. Vagy mégsem?

A ma esti utolsó ajánlat, egy igen nagy lélegzetű dráma azon a drámai szituáción moralizál, hogy mi történik akkor, Ha ölni kell (Duna, 23.15)? A Samuel L. Jackson által alakított férfi tíz éves kislányát két részeg férfi erőszakolja meg, mire az apa mindkettőt lelövi. Joel Schumacher filmjében az eset következményei bomlanak ki, hiszen mindez Délen történt, ahol a gyilkosság elkövetői fehérek voltak, a bosszúálló apa pedig fekete. Jackson mellett Matthew McConaughey és Sandra Bullock, ellenében pedig a nagyon rohadt Kevin Spacey. A történetet John Grisham, a tárgyalótermi drámák specialistája írta, tehát biztosak lehetünk abban, hogy meg is van írva, de azért hagy némi gondolkodni valót bennünk is éjszakára, már úgy erkölcsileg-etikailag…

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma este a tévében? – Vasárnap bejegyzéshez

  1. Kata szerint:

    A Jersey-fiúk c. filmet nem láttam végig, de egyszer véletlenül “odakapcsoltam” és néztem egy ideig. Jó kis film, jó zene, érdekes. Megnézem, köszi. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.