Mit nézzünk ma este a tévében? – Péntek

Egy kissé alulértékelt történelmi drámával tölthetjük az este nagy részét. A Fat Man és Little Boy (Paramount Channel, 19.35) természetesen nem szól kövér emberről, de kisfiúkról sem, e két név azokat az atombombákat takarja, melyeket az amerikaiak ledobtak Hiroshimára, illetve Nagasakira, ezzel döntve el a második világháború távol-keleti hadszínterének végkimenetelét. Tudvalevő, hogy az atombomba megalkotása részben magyar származású tudósoknak is “köszönhető”, a történet számunkra különösen érdekes lehet. Roland Joffé e filmmel felmondja a leckét, különösebben nem takargatja az Államok felelősségét e tragikusan túlrajzolt ügyben, új, eddig nem tárgyalt összefüggéseket azonban nem alkot. A remek szereplőgárda (Paul Newman, John Cusack, Dwight Schultz, Laura Dern), Zsigmond Vilmos látványos képei, valamint Ennio Morricone zenéje miatt azonban mindenképpen nézendő alkotás lehet ez a film a mai estén.

priscilla - hugo weavingEnnél lényegesen könnyedebb téma a Trükkös gyémántrablás (film+2, 20.55), mely arról szól, hogy egy frusztrált, ám dinamikus menedzser (Demi Moore) és egy kizsákmányolt, nyugdíjaskorú takarító (Michael Caine) hogyan rabolja ki -lásd a címet- munkahelyét, “a világ legnagyobb gyémántkereskedelmi központját”. A kissé erőltetettnek tűnő szituáció végül mégis működőképesnek bizonyul és egy igen helyes szajréfilmmé kerekedik.

Van még A farkasok birodalma (SuperTV2, 21.00) is, egy sötét, misztikus és elég durva francia thriller: két kőkemény párizsi zsaru (Jean Reno ésJocelyn Quivrin), a török maffia, a nőket gyilkoló szadista gyilkos és zavaros lázálmok nyomában…

Cameron Diaz Rossz tanár (Cool, 21.10) lesz a következő ajánlatban, egy romantikus komédiában. A címszereplő utálja hivatását (FÚÚÚJ), utálja a gyerekeket (FÚÚÚÚÚJ), azonban igencsak magányos. Amikor új tanerő (Justin Timberlake) érkezik a suliba, akiről ráadásul az is hírlik, hogy igen tehetős örökség várományosa, az iskola facér tanárnői vad harcba kezdenek a tanárbácsi kegyeiért.

Lesz ma este a 300 (film+, 21.00) is, azaz a végén egy sem maradhat. Zack Snyder ultrabrutális, élő szereplők alapján rajzolt filmje Leonidász spártai király Thermopülai-szorosnál véghezvitt hős cselekedetéről szól, Frank Miller képregénye alapján, ahogy a történelem-könyvekben sohasem lesz látható. Vér, vér, irtóztató kockahasak és szandálok. És megint vér, de semmi cukor.

Este tízkor (azaz 22.00-kor) Ridley Scott -Hollywood ideiglenesen hazánkban állomásozó nagykövete- meccsel egyet önmagával, hiszen míg a Viasat6-on a Gladiátor küzd meg szekérderéknyi Oscar-díjával, addig a PRO4-en a Prometheus kísérli meg a lehetetlent (lásd bővebben).

A boldogságot azonban újra az akár transzvesztita Mad Maxként is aposztrofálható Priscilla, a sivatag hercegnője (FOX, 22.40) hozza el számunkra. E csodás filmben úgy száguldunk át Ausztrália kietlen, sivatagos tájain, ahogy Max az említett példában, itt azonban még van víz, sőt, csillámpor és strucctollas boák is, valamint epilált férfivádlik ropják tűsarkakon a sivatag porában a didgeridooval előadott I Will Survive!-ra. Utolérhetetlen road movie, maxi-tünci cukiság a világ végén (lásd a képen).

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s