Mit nézzünk ma este a tévében? – Vasárnap

Egy könnyű nőcske vagy egy könnyed mese, kezdetnek? A Könnyű nőcske (RTL II, 19.20/23.00), ma este Emma Stone, egy teljesen hétköznapi, átlagos lány, aki azonban egy fatális félreértésnek köszönhetően, hirtelen a helyi menő csávók (háemcsé, megvan?) sikerlistájának élére kerül, mint “levadászandó áldozat”. Mármint szexuális értelemben, de természetesen szerelem lesz ennek is a vége, mint minden romantikus komédiának… Közben Jack Sparrow (Johnny Depp), valamint A Karib-tenger kalózai – A világ végén (RTL Klub, 18.50) várják a filmvégi stáblistát.

egy hét marilynnel - michele morganMa este normális időpontban kerül adásba a tegnap késő este elkerült Philadelphia (AMC, 20.30), ami egészen biztosan megcsinálja az esténket.

Ma az AXN Star Wars-sorozatában az igazi, az őseredeti Star Wars kerül adásba (21.00-től), a negyedik rész. A Csillagok háborúja. Vicces lesz, főleg az ezt megelőző rész (A Sith-ek bosszúja) látványvilágának technikai tökélyéhez viszonyítva.

Paul Newman és felesége, Joanne Woodward alakítja James Ivory 1990-ben készült, Mr. és Mrs. Bride (Duna, 21.00) című családdrámájának címszereplő házaspárját. Bride-ék Kansas City köztiszteletben álló polgárai, azonban két különböző jellem. A sikeres ügyvéd férj konzervatív, racionális és meglehetősen korlátolt nyárspolgár, míg a feleség érzelmes, nyitott nő. Ahogy két lányuk és egy fiuk cseperedik, és nyílik ki a szemük a világra, ahogyan az apa bezárja őket az általa képviselt kötelességtudó, szigorú erkölcsiség, az anya viszont szabadjára engedné őket, úgy nő a feszültség a családban is.

Szintén James Ivory mozija a Napok romjai (ATV, 21.35) című romantikus dráma is, amivel kapcsolatban kétféle reakció merülhet fel: az egyik a “már megint?” A másik viszont a “de régen láttam!” A szögletes komornyik és egy szúrós komorna mérhetetlenül szomorú szerelmi történetében a múlt század elejének vidéki angol társadalmába nyerünk betekintést, méghozzá teljes keresztmetszetben, ahogyan például a Downton Abbeyban is már megszokhattuk. Emma Thompson és Anthony Hopkins viszont irtózatosan nagyot játszik.

Sylvester Stallone viszont ismét furcsa, eltorzult pofákat fog vágni a Daylight – Alagút a halálba (Viasat3, 21.00) című katasztrófafilmben, de azért -szerepe szerint- ezúttal is ki fogja hozni a metróalagútban rekedt embereket.

A mexikói (FEM3, 21.00) című pikk-pakk, perfekt, korrekt akció-komédiáról is legyen elég annyi, hogy Brad Pitt alakítja benne Jeffrey-t, az ügyefogyott kis maffiózót, akitől Sam, a barátnője (Julia Roberts) azt követeli, hogy hagyja már abba a piszlicsáré gengszterkedést, inkább házasodjanak össze és menjenek el Las Vegasba, ahol nekik biztosan jó lesz. De hősünknek még egy utolsó melót meg kell csinálnia, el kell hoznia Margolesi maffiafőnöknek a Mexikóit (egy régi, értékes pisztolyt), természetesen Mexikóból. (Bővebben)

Egy furcsa tinédzserről szól a Norman (m2, 21.05) című komédiának dráma, drámának komédia műfajú film, aki egyszer a gimiben, egy szorult szituációból úgy próbált megmenekülni, hogy rákosnak hazudta magát. A gond csak az, hogy valójában nem ő, hanem édesapja rákos… Az így keletkezett mély, morális csapdából viszont nehezebb lesz neki kikecmeregnie, mint megúszni egy mindennapos heccelést. Utána -már megszokott módon- egy újabb magyar kisjátékfilmet is megnézhetünk: Odegnál Róbert Noiré (m2, 23.10) című filmje egy gimnáziumi rajztanár valósággá nemesülő rémálmát próbálja meg megosztani a nagyérdemű közönséggel.

Stanley Kubrick sajnos már nem készíthette el a maga variációját a mesterséges értelem kontra ember egészen biztosan eljövendő (sokak szerint már be is következett), igen bonyolult erkölcsi, etikai és filozófiai kérdéseket is felvető problematikájáról, így azt Steven Spielberg forgatta le, a maga “mesés” modorában. Az A.I. – Mesterséges értelem (Paramount Channel, 21.05) végül is nem lett rossz film, de Kubrick verziójára azért sokkal jobban kíváncsi lettem volna…

A skandináv krimi egyik kultikus alakjának, Stieg Larssonnnak tetovált lánya elért Hollywoodba is, ahol David Fincher csinálta meg belőle saját verzióját, melyben Rooney Mara helyettesítette Noomi Rapace-t, Daniel Craig pedig Larsson alteregóját játssza. Ez A tetovált lány (RTL Klub, 22.10) azonban nekem nem jött be: bővebben.

Marilyn Monroe megfoghatatlan varázsa a mai napig foglyul ejti a férfiak fantáziáit, miközben tíz nőből kilenc fitymálva mutogatja fényképein a hurkácskákat, gödröcskéket és más szabálytalanságot, melyek minden plasztikai sebész várótermében található prospektuson pirossal körbe van rajzolva. Az Egy hét Marilynnel (Duna, 23.10) című filmben Michelle Williams-re hárult a feladat, hogy megidézze az igéző mosolyt és a rakoncátlan szőke tincseket (lásd a képen), és még valami többet is ezeknél… (Bővebben)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s