Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat

Odakint valószínűleg ugyanaz a takony, mint ami eddig is volt a héten. Este én mondjuk színházba megyek (Revizor a Vígben), de azért megmondom, hogy szerintem mit érdemes megnézni a tévében (amit netán valamilyen okból eddig nem láttunk). Az RTL Klub Hungary’s Got Talentje, legalábbis az első rész szerintem nézhetetlen vacak, a tévézés legalja. Semmivel nem lesz jobb ennél a Duna Játék határok nélkül című szemforgatóan cinikus műsora, éppen akkor, amikor pont a határaink lezárása van napirenden (legalábbis a kormány propagandája szerint).

whiplash - jk simmons és miles tellerAkkor már jöjjön inkább egy lusta pancsi A kék lagúnában (Filmcafe, 19.55), ami természetesen szentimentális is, meg főleg giccs is, de legalább Brooke Shields/Christopher Atkins (kinek ki), valamint a mézédes történet helyszínéül szolgáló sziget szép. Mint a zálom.

Megpróbálkozhatunk a Paranoia (RTL II, 20.00) című thrillerrel is, mely a közismert Microsoft/Apple, Adidas/Puma, vagy Lidl/Aldi mese internetes start up-környezetben történő variációja. Harrison Ford kétarcú kopasz öregember, Gary Oldman meghízott, de egydimenziós, Liam Hemsworth pedig nem tudja elhitetni velem, hogy ilyen kockahassal lehet valakinek agya is… (Tudom, hogy lehet, de nem tudja elhitetni velem.) Szóval, ha nem figyelünk nagyon, akkor elmegy két szendviccsel meg egy sörrel.

A Whiplash (Cinemax, 20.15) viszont az egyik kedvenc filmem. Kíméletlen, kőkemény történet a tökéletességre való mániákus törekvésről, a művészi szintű alkotás embert próbáló gyötrelmeiről, valamint igazi tanárokról és igazi tanítványokról – J.K. Simmons Oscar-díjas és Miles Teller Oscar-díjra méltó alakításával (a képen Simmons és Teller). (Bővebben)

A romantikus komédiák mezőnyében a Szerelem és más drogok (RTL+, 20.30) mindenképpen a tartalmasabbak közé sorolandó. A tisztes hollywoodi mesterembernek megismert Edward Zwick -mi tagadás- kissé ijesztően zajosan kezdődő dolgozata később főleg igéző szemei és tökéletesnél is tökéletesebb fogai villogtatásán túl igen pikáns jeleneteket is bevállaló Anne Hathaway ésJake Gyllenhaal közti civódásról szól, némi diszkrét gyógyszeripar-fikázáson és a Parkinson-kórral való együttélés nehézségeinek közérdekű középpontba helyezésén kívül.

A Red 2. (film+, 20.40) -ahogyan a címe is mutatja- már a második része (az elsőről bővebben itt) a DC Comics idevágó képregénysorozata alapján megfilmesített képtelen kémtörténetnek, melyben egy rakat nyugdíjaskorú szuperkém, az öreg profik szertelenségével abszolválják az éppen adott problémát – ergo, mentik meg a Földet. Ebben így, önmagában még nem lenne benne a tuti töltet, azonban a Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren alkotta belsőhármas már adhat okot az érdeklődésre. A triót -az igen szerethető karakterű Marie-Louise Parkeren kívül- Morgan Freeman egészítette ki az első részben. Ő most hiányzik, de itt van helyette Catherine Zeta-Jones, mint a KGB tábornoka, a villámgyors mozgású Byung-hun Lee, mint a világ legveszedelmesebb bérgyilkosa, David Thewlis, mint borrajongó francia terrorista, és nem utolsósorban Sir Anthony Hopkins, mint zseniális tudós, aki olyan bombát készített, hogy! (Bővebben)

A Szex telefonhívásra (Viasat3, 21.00) című drámában viszont Ewan McGregor, a szürke kisember tesz látogatást -egy váratlan, de visszautasíthatatlannak tetsző meghívásra- a gazdagok fényűző, bűnös élvezetekben dúskáló világába, ahol azonban nem érzi otthon magát… Sőt, kifejezetten kényelmetlen szituációk sora vár rá.

Érdekel ma még valakit a kilencvenes évek közepének egyik nyomasztó közkérdése, miszerint, ki a franc is az a Keyzer Söze (es-sel!), akire még House doktor is hivatkozott valamelyik részében? Ha igen, az megtudhatja a Közönséges bűnözőkből (Duna, 21.00). Óriási szereposztást láthatunk ebben az éppen húszéves kultuszfilmben: Kevin Spacey, Gabriel Byrne, Benicio del Toro, Stephen Baldwin, Chazz Palminteri, Pete Postlethwaite és még sokan mások.

Ma este A Birodalom visszavág (AXN, 21.00), a Star Wars-saga ötödik részében.

Ha viszont eddig A kék lagúnában lubickoltunk, akkor folytathatjuk az örömködést  Indokínában (Galaxy, 22.10) is, mellyel Régis Wargnier (valamint Catherine Deneuve) alkotott igen emlékezeteset. E nagyívű, romantikus és egzotikus tabló a múlt század harmincas éveiben játszódik Távol-Keleten.

A neves múlt századi író F. Scott Fitzgerald híres figuráját, A nagy Gatsbyt ezúttal (Duna, 22.55) Robert Redford személyesíti meg Jack Clayton és Francis Ford Coppola 1974-es, míves kivitelű verziójában.

Az ír Martin McDonagh viszont az egyik legsikeresebb kortárs drámaíró (pl. Kripli, Vaknyugat), aki emellett filmeket is rendez (In Bruges, vagyis Erőszakik). Ezúttal saját kalandját meséli el, némileg kiszínezve, amit abban a messzi, zűrzavaros Hollywoodban kellett átélnie, amikor ott is felfigyeltek lendületes, nyers, életközeli írói világára. A hét pszichopata és a Si-cu (m2, 00.05) főszerepeit Colin Farrell, Sam Rockwell, Woody Harrelson, Christopher Walken és Tom Waits játsszák. (Bővebben)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s