Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

A szokásos alapprogram mellett csupán néhány sokadszori ismétlés a mai ajánlóban, néhány megtekintésre érdemes film, amit ma pótolhatunk, ha eddig még ne tettük volna meg.

american-gangster-shootA Vörös szikla (AMC, 20.15) című nagyszabású, kosztümös történelmi kalandfilm a III. századi Kínában játszódik: különböző hadurak csatáznak egymással az ország egyesítése, illetve újraosztása érdekében. A minden idők legdrágább ázsiai filmjeként emlegetett, tényleg elképesztő, bombasztikus, szemkápráztató mozit a Hollywoodból hazatérő John Woo rendezte és el is lőtte benne összes patronját, de a szó szerint. (Bővebben)

Valkűr (FEM3, 21.00) című háborús drámában Tom Cruise alakítja (ma este ő is duplázik) igen hitelesen és megrázó erővel alakítja a Hitler elleni tizenöt (!) sikertelen merénylet körül a legsikeresebbet végrehajtó Stauffenberg gróf figuráját, Tom Wilkinson vagy például Kenneth Branagh kiváló asszisztenciájától övezve. (Bővebben)

Szegény Patrick Swayze ezúttal egy barátoságos kidobót játszik az Országúti diszkóban (film+, 21.25), a VHS-korszak egyik legendás darabjában, akit egyszerre kóstolgatnak a helyi menő csávók és a szerelem, illetve e kettő sajátos kombinációja.

Az Amerikai gengszter (Viasat3, 22.55) egy meglepően gördülékeny, tempós film, kevés ilyen pörgős, ám közel háromórás film létezik a filmtörténelemben. Hogy nem nyert díjakat, és hogy (egyesek szerint) nem ér fel Coppola “szentséges” Keresztapa-trilógiájához (valamint a többi klasszikus gengsztertörténethez), az talán azért van, mert az olaszok egyszerűen sármosabbak, stílusosabbak, mint a feketék (akik viszont máshogyan azok). Denzel Washington (a képen jobbról) is tán egyedül kevésnek tűnhet Brandóhoz, Al Pacinóhoz, Robert De Niróhoz képest, valamint az egyetlen karakterre kihegyezett sztori sem lép fel olyan igénnyel, hogy egy hatalmas freskón ábrázolja egy bűnszervezet természetrajzát. A főgengszter sofőrjéből lett főgengszter történetét azonban ezek ellenére, mégis korrekt módon, érdekfeszítően meséli el, és ezzel nálam egy szinten van a Nagymenőkkel, a Bronxi mesével, az Aki megölte Al Caponét-tel és tán a Volt egyszer egy Amerikával is.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd | asanisimasa

  2. Dr. No szerint:

    Országúti diszkóból ne hagyjuk má’ szó nélkül a főgenyát játszó emblematikus Cassavetes-színészt, Ben Gazzarát se!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s