Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

A ma esti romantikus komédiában két virtigli troll (Owen Wilson és Vince Vaughn) szórakoztatja azzal magát, hogy esküvőkre járnak, de csak azért, hogy azt jól széttrollkodják. Azonban az Ünneprontók ünnepe (Viasat3, 21.00) természetesen az “addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik” ősi dramaturgiáját követi. (Bővebben)

utazás darjeelingbe - adrien brody, owen wilson és jason schwartzmannAránylag kevés magyar filmről mondható el, hogy valódi kultusz lett, de az Üvegtigris nem véletlenül élt meg (eddig) három folytatást. Az Üvegtigris 3. (SuperTV2, 21.00) nagyjából az elébbi humor mélységeiben leledzik, ám annál jóval kevesebb romantikával, de sokkal vaskosabb kontúrokkal. Ízirájder, öcsém. Ízirájder.

Wes Anderson, az egyik legfurcsább, legsajátosabb, de mindenképpen leggazdagabb fantáziájú filmes lesz a ma este sztárja (nálam). Ő az írója, rendezője és producere is az Utazás Darjeelingbe (vagy Dardzsilingbe) (FOX, 21.50) című mozinak, melyben ugyanazt a témát boncolgatja tovább, amit a Tennenbaum, a háziátokban elkezdett, és az Édes vízi életben folytatott: egy tehetséges, de teljesen degenerált család semmibe foszlását meséli érzékenyen, ám kissé bizarr, abszurd humorral, viszont mély bölcsességgel és humánummal. A család neve ezúttal Wittman és nem Tenenbaum, de ez végül is mindegy. Owen Wilson (a mai nap úgy tűnik, az övé) és Jason Schwartzman mellett Adrian Brody-t (a képen ők láthatók), valamint az elmaradhatatlan Bill Murray-t, Anjelica Hustont, illetve Natalie Portmant láthatjuk. Indiában játszódik a történet, tehát ennek megfelelően -ám Andersontól megszokottan- elképesztő színek tombolnak; a kissé abszurd hangvételhez azonban tökéletesen megfelelő Robert D. Yeoman operatőri munkája.

Alejandro Amenábar borzongató, félhomályos romantikus thrillere, a Más világ (Galaxy, 22.00) lehet alternatíva, ha eddig ne néztük volna még meg (az utóbbi időben minimum 10-szer vetítették).

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.