Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök

Legjobban ma este is a Cinemax előfizetői járnak, feltéve, ha valami igazán értékes filmre vagyunk kíváncsiak… Bár J.M.W. Turner festészete még az öregkori, már a francia impresszionistákat megelőlegező foltfestéses technikájában is igen látványos, Dick Pope operatőr volt annyira visszafogott, hogy csupán néhány kompozícióban, megvilágításban idézte meg a nagy angol, romantikus (tájkép)festő vásznait, azokat meg sem kísérelte lemásolni. Mr. Turner (Cinemax, 20.00) Mike Leigh rendezte és Pope fényképezte életrajza mégis minden kockájában festői, néhány pillanatára pedig talán még maga Bill Turner is rábólintott volna dörmögve, ha valamilyen csoda folytán megélhette volna az alkalmat. Pope meg is kapta a kötelezően járó Oscar-jelölést a filmben nyújtott teljesítményéért – melyet nyugodtan el is nyerhetett volna. (Bővebben)

kecskebűvölők - george clooney és ewan mcgregorKecskebűvölők (Filmcafe, 21.00) viszont egy egészen érdekesen bizarr háborús abszurd, amiben rengeteg sztárt (George Clooney, Ewan McGregor -a képen ők-, Kevin Spacey, Jeff Bridges, stb.) láthatunk egy furcsa, sajnos azonban a valóság mégoly meghökkentő tényeit sem nélkülöző, zavarba ejtő filmben. Nem komoly háborús drámaként, akcióként, hanem inkább pamfletként, vagy ál-doksiként érdemes nézni… (Bővebben)

Nem árul semmilyen zsákbamacskát a Féktelenül (film+, 21.00) című kellően agyatlan, de azért még szórakoztató -amúgy ezerszer látott- akciókomédia, de legalább nem is szánt túl mélyen. Sandra Bullock édes, Keanu Reeves pedig helyes, együtt száguldanak egy pokolgéppel tömött buszban a végzetes végkifejlet felé.

Picit később Az angol beteg (Paramount Channel, 21.40) is meggyógyul újra. Mondjuk azt, hogy ez a film hozta az eddigi utolsó magyar Oscar-díjat, hiszen a film zenéje is kapott abból az esőből, ami erre a jó hosszú és jó romantikus alkotásra hullott annak idején; a zene pedig nagyban támaszkodik Sebestyén Márta hangjára. Aki beteg és angol, az Ralph Fiennes, és aki gyógyít: Juliette Binoche.

Már a holnapi ünnep tematikájához igazodva tűzi műsorra a Duna tévé (22.50-től) a Kósa-Sára páros 1981-ben készült, A mérkőzés címet viselő filmjét. A dráma azonban -készülése évszámából is sejthetően- még nem az őszi forradalom eseményeivel foglalkozik, hanem egy vidéki kisvároson kiskirályként uralkodó, a futballért elvakultan rajongó, Rigó Dezső nevű helyi hatalmasságot (Szilágyi Tibor) mutat be (Jesszumpepi Mariska segíts meg! Ilyen van?!), aki egy vesztes meccs után, hirtelen felindultságból agyonveri a mérkőzés játékvezetőjét. Az esetet a kisváros -politikailag amúgy is megbízhatatlan- újságírója (Kozák András) meg akar írni, erre Rigó őt is befenyíti. Van azonban egy szemtanúja is a bíróverésnek, Rigót pedig nem lehet leállítani, a hullák pedig szaporodnak…

Egy igen könnyed, habos-babos, francia romantikus komédia az alternatíva. A Nathalie második élete (Filmcafe, 22.55) csókkal kezdődik, ami a lehető legváratlanabb időben és helyen csattan el, a lehető legelképzelhetetlenebb párosításban. A romantikus komédia ettől lesz az, ami, hiszen ha egy tökéletesen össze nem illő pár egy lehetetlen élethelyzetben találkozik, annak csakis szerelem lehet a vége (vagy semmi nem lesz belőle, de arról meg minek filmet csinálni), a bájos Audrey Tautou kisasszony és a sármosan bumfordi Francois Damiens hathatós közreműködésével. (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s