Mit nézzünk ma este a tévében? – Október 23., péntek.

Az 1956-os forradalom tematikájába illeszkedő műsorok közül két filmet ajánlanék először. Goda Krisztina Szabadság, Szerelem (Duna, 21.30) című romantikus kalandfilmje a látványosabb. Az első film is valós történetet dolgoz fel, két olimpiára készülő vízilabdás srác (Fenyő Iván és Csányi Sándor) és egy diáklány (Dobó Kata) gabalyodnak össze a vészterhes napokban – erősen hollywoodi ízű, iskolás dolgozat ez. A forradalom “utóéletéből” merít A berni követ (TV2, 23.30). Az izgalmas, talán legjobban történelmi thrillerként megfogható film – főszerepben Kulka Jánossal, Kádas Józseffel (a képen ők láthatók), Szabó Kimmel Tamással és Szikszai Rémusszal – egy 1958-ban megtörtént eseményt mesél el, melynek során két, ismeretlen fegyveres hatolt be a Magyar Népköztársaság berni nagykövetségére… (Bővebben)

A_berni_kovet - Kádas József és Kulka JánosMamma Mia! (TV2, 18.50) című zenés komédiának viszont már az égadta világon semmi köze nincs őszhöz, kommcsikhoz és lódenkabátokhoz, lehallgatásokhoz és lincselésekhez. Bár az ABBÁ-nál kevés depressziósabb popzenekar létezett a Földön, a film mégis kellemes szórakozást nyújt. A történet egy görög szigeten élő szállodatulajdonosné (Meryl Streep) körül bonyolódik, aki valaha egy zenekarban énekelt, de ma már lánya esküvőjét szervezi. A zenekar, persze, nem az ABBA, viszont ABBA-számokat játszott (míg abba nem hagyták…). Igazi, napfényes romkom, Meryl mama mellett még Pierce Brosnannal, Colin Firth-el és sokan másokkal.

Az HBO ma esti bemutatója A könyvtolvaj (21.00-től), mely a még ma is mindössze 38 éves ausztrál Markus Zusack hasonló című, eddig több mint 30 nyelvre (magyarra is) lefordított bestsellerének filmadaptációja, melyben egy Liesel nevű fiatal lányt követhetünk végig a második világháborún. (Bővebben)

A közellenség (AXN, 21.00) ezúttal a “világmegmentő” Will Smith lesz Tony Scott ’99-es thrillerjében. A címszereplő egy ügyész, aki él, mint Marci Hevesen. Egy átlagos, szürke hivatalnok, ám egy érthetetlen pillanatban az Államok összes titkos- és kevésbé titkos szervezete az ő nyomában lohol. Ő pedig előlük…

Milyen lehet, ha egy nyuszi kipottyan Hugh “Playboy” Hefner nyusziparkjából, és egyenesen egy intrikáktól, gátlástalan nyomulástól és irigykedéstől vibráló légkörű egyetemi koleszba cseppen? Körülbelül ugyanolyan, mintha Kelemen Annuska nyerne felvételt az Eötvös Kollégiumba a Yale-re. Tanulságos, mulatságos és egy kicsit kínos eset lenne, pont olyan, mint A házinyuszi (FEM3, 21.45) című romantikus komédia, Anna Farisszal a cím-, és Colin Hanksszel, valamint Emma Stone-nal a mellékszerepekben.

Késő estére két jó hosszú klasszikus: Az Apokalipszis, most (Galaxy, 22.00), Francis Ford Coppola kultikus háborús eposza tulajdonképpen egy mágikus, misztikus és pszichedelikus utazás a zöld pokolba, a Mekong árterében burjánzó dzsungelbe, ahol az őrült Kurtz ezredes (Marlon Brando) az úr. (Wagner – Walkürök lovaglása, Doors – The End, stb.) Brian De Palma A sebhelyesarcú (Viasat3, 23.30) című gengszterdrámája viszont Al Pacino egyik emblematikus alakítása. A film azonban amúgy is igazi trüváj, hiszen egy gengszterfilm-klasszikus hasonló, ha nem nagyobb klasszikussá vált remake-je, emellett legalább annyira állandó hivatkozási alap is e témában.

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s