Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat

Elég vegyes felvágott vár ránk a doboz előtt, szóval, lehet szelektálni… A kora estét megúszhatjuk Két hét múlva örökké (Cool, 18.55) is. Hugh Grant szokás szerint egy léha bugyibubus ebben a romantikus komédiában, amúgy egy nagyvállalat fejese, míg Sandra Bullock egy éles eszű, karakán ügyvédnő – a Grant által alakított karakter beosztottja. Na, mi lesz a vége? Ugye hogy.

holt költők társasága1992-ben készült, de nagy vonalakban ma is bőven érvényes média- és társadalomkritika Stephen Frears Mondvacsinált hős (film+2, 19.50) című, igen szórakoztató mozija. A történetben Dustin Hoffman adja a pitiéner kis csalót, aki élete egyik “félrelépésében” jót cselekszik: megmenti egy csomó ember életét. A nyomulós tévériporternő (Geena Davis) ráérez a sztorira, és elkezd nyomozni a közben elszelelt jótevő után, akiből rövidesen egy ismeretlen népi hős válik… Feltűnik azonban a színen egy jóképű vállalkozó (Andy Garcia), aki azt állítja magáról, hogy valójában ő a megmentő… (az öntözőt öntöző öntöző).

Az ezzel nagyjából párhuzamosan futó Transzcendens (RTL II, 19.55) című sci-fi már nem annyira jó film, bár Stohl András igen kiváló teljesítményt nyújt Johnny Depphangjaként – viszont azok a morális jellegű kérdések elég rendesen kibomlanak a történetben, melyek a mesterséges intelligencia tárgyában általában, kapásból felvetődhetnek… (Bővebben)

Minden merev, kőtáblákba vésett elvek alapján működtetett konzervatív rendszer elébb-utóbb kivívja az ellene való lázadást. Nincs kivétel. Ráadásul a forradalom sokszor a legváratlanabb irányból, a rendszer belsejéből érkezik, így annak romantikus, idealisztikus hevülete, valamint igazságtartalma ilyenkor még kevésbé megkérdőjelezhető. A Holt költők társaságában (Duna, 21.00) például egy független gondolkodású, lendületes irodalomtanár (Robin Williams – a képen, a helyzet magaslatán) alakítja át a szigorúan hagyománytisztelő angol fiúiskola merev, kőtáblákba vésett rendjét azzal, hogy tanítványaival valóban meg tudja szerettetni az irodalom, a művészetek és ezeken keresztül az élet nagyszerűségét. Kötelező érvényű, katartikus film minden diák, de főleg minden pedagógus számára!

A Magic Mike (FEM3, 21.00) viszont vígjáték, méghozzá a filmezéssel azóta már felhagyott Steven Soderbergh egyik utolsó (persze, hiszi a piszi!) munkája, melynek címszereplője (Channing Tatum) egy igazi all-round-man, nappal tetőfedő vállalkozó, autókereskedő és bútortervező, éjszaka viszont a helyi bár (melynek pénzéhes tulajdonosát Matthew McConaughey alakítja) egyik fő attrakciójaként ad elő férfisztriptízt a kéjesen sikoltozó hölgyközönség legteljesebb örömére. Még arra is van ereje, energiája, hogy ezen a téren is segítse a tehetséges fiatalokat – egyikük azonban kezd a fejére nőni…

Jó kis film lesz a Hurrikán (AXN, 21.00) is, mely egy a hatvanas években ismert ökölvívó tanulságos életét tárja a nyilvánosság elé. Rubin ‘Hurricane’ Carter (Denzel Washington) középsúlyú, igen tehetséges bunyós volt, aki még a világbajnoki címet is kivívta magának, ám egy homályos gyilkossági ügy miatt a bíróság életfogytig tartó börtönre ítélte. A sitten írta meg ártatlanságának történetét. A Norman Jewison rendezte, Roger Deakins által fényképezett, nagyívű filmdráma szépen tarolt annak idején (1999-ben) a vlág jelentősebb filmfesztiváljain.

Akinek nincs kedve gondolkozni, csak bambulni, az három látványmozi közül választhat: Michael Bay A sziget (Viasat3, 21.00) című műve amolyan disztópikus sci-fi, Ewan McGregorral és főleg Scarlett Johanssonnal, arról, hogy van-e mennyország, amit itt szigetnek hívnak, illetve, miért hazudják azt, hogy van, mikor nincs is. A Die Hard 4.0 (SuperTV2, 21.15) Bruce Willis negyedik ámokfutása véres, szakadt és mocskos trikóban, hogy a végén így is, úgy is, de valahogyan mindenképpen megmentse a világot, míg a Cowboyok és űrlények (TV2, 21.30) egy igazi furcsaság. Sci-fi és western.Daniel Craig és Harrison Ford, valamint a leszbi csaj a Dr. House-ból és Sam Rockwell. Nekem annak idején mérsékelten tetszett ez az öszvér.

A késő éjszakában kezdődő Antwone Fisher történetének (TV2, 00.00) az az érdekessége, hogy a kiváló színészként ismert (és ma is már látott) Denzel Washington rendezte, amellett, hogy a főszerepet (itt) is eljátssza. A valós eseményeket elmesélő, amúgy igen jó és izgalmas életrajzi drámában Denzel egy katonai pszichiátert alakít, akinek feladata kideríteni a címben említett tengerészgyalogos (Derek Luke) féktelenül agresszív természetének valódi okait…

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

3 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma este a tévében? – Szombat bejegyzéshez

  1. Kata szerint:

    Ezek szerint ma Filmmúzeum.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s