Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Mintha valami pót-Valentin napi lenne ez a mai napos/ködös keddi este, hiszen dúl a szerelem szinte minden mai ajánlatban – kivéve talán a Cinikus hekust (Paramount Channel, 21.40), melynek fő vonzereje Jack Nicholson. Jack kézenfekvő választásnak tűnik a címszerepre, ismert fizimiskája okán, mégha láthattuk is már őt szerelmes történetben is. Ez a film amúgy – a címéből tán sejthetően – krimi, amolyan film noir, kisebb meglepetésre azonban Jack Nicholson rendezésében. Az egy fenékkel két széken ülés ezúttal sem sikerül, szerencsére menti a helyzetet Zsigmond Vilmos briliáns fényképezése. (Bővebben)

értelem és érzelem - emma thompson és kate winsletJane Austen kultikus Értelem és érzelem (Story4, 21.00) című sztorija azonban már “pacekban adja az érzést”. Ezt a mai, 1995-ös Ang Lee-féle változatot természetesen láthattuk már jó néhányszor, azonban ez kifejezetten egy olyan film, amiben bármikor, bármennyiszer érdemes elmerülni, mint egy kád langymeleg vízben, egy fárasztó és idegölő nap után. Emma Thompson forgatókönyve Oscar-díjat ért, főszereplése majdnem, de láthatjuk a filmben Alan Rickmant, Greg Wise-t, Kate Winsletet (lásd a képen, Emma társaságában), Hugh Grantet, sőt még Dr. House-t is.

Kovács András 1983-as Szeretők (m3, 22.20) című, igen finom, míves filmjében viszont egy elvált értelmiségi nő (Kiss Mari) találkozgat titokban szeretőjével (Cserhalmi György). Szégyelli a kapcsolatot (ó, azok a régi erkölcsök!), változtana is rajta, de nincs hozzá elég bátorsága. Sorsa azonban megpecsételődik, amikor véletlenül meglátja szeretőjét egy kórházban, feleségével és újszülött kisbabájukkal…

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s