Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Lehet, hogy csak nekem tűnik úgy, de mintha a nemzeti média erőteljesebben ünnepelné az ’56-os forradalom leverését, mint a kirobbanását… Mindenestre, idevágó filmekben sokkal jobb a felhozatal (ha nem is bőségesebb). A Hajnalban meghalnak az álmok (Duna World, 19.25) például egy igen ritkán látható érdekesség. Az 1961-ben, tehát alig valamivel a forradalom után készült olasz filmdráma egy olasz újságíró visszaemlékezéseiből született, aki 1956 november 4-e éjszakáját (amikor az orosz tankok betörtek Budapestre) egy külföldi újságírók számára fenntartott szállodában töltötte, ahol a többi -eltérő politikai meggyőződésű- kollégával elemezték a kor technikai sajátosságainak megfelelően cseperésző híreket, és élték életüket.

Kolorádó KidA Magyar Narancs-főszerkesztőként és Tarantino-biográfusként is elhíresült Vágvölgyi B. András messze nem hibátlan, de ettől függetlenül abszolút szerethető és főleg, igen hiteles rendezői bemutatkozása, a Kolorádó Kid (Duna, 22.00) viszont talán legfílingesebb ’56-os mozi, mely minden pátosz nélkül (és néhány igen meglepő, de mindenképpen hiteles cameóval) mutatja be a forradalom valódi hőseit, a pesti srácokat (a képen néhány közülük). (Bővebben)

A továbbiakban érdekes lehet még az Éli könyve (film+, 21.00) is, ha eddig nem láttuk volna. A ritkán bár, de mégis mindig figyelemreméltó filmekkel előálló Hughues-testvérek ezen munkája tulajdonképpen egy apokaliptikus (mondhatni, disztópikus) western, nem kevés vallásos (keresztény) tanítással. A film ennek ellenére is jó. (Bővebben)

16 utca (Viasat3, 21.00) nem távolság földrajzi értelemben, ám mégis végtelen hosszúságúnak tűnő tortúra Bruce Willisnek. A film ugyanis annak az amúgy rövidke utazásnak a története, amit a Willistől megszokott eszköztelenséggel alakított zsarunak kell megtennie egy komoly bűntény nagypofájú koronatanújával (Mos Def). Aztán persze, semmi nem olyan egyszerű, mint tűnik elsőre – Willis pedig zabos, mert kialvatlan, másnapos és amúgy is a töke tele van az egésszel. Amúgy a film nézhető, masszív középszer.

Picit később, A gyűjtő (SuperTV2, 22.00) is egy nézhető, viszonylag izgalmas krimi-thriller lesz, melyben Morgan Freeman alakít egy  törvényszéki pszichológust, aki egy sorozatos nőrablásos ügyben nyomoz – személyes motivációja, hogy az egyik elrabolt áldozat az unokahúga. Kicsit hajaz a sztori a jóval későbbi és amúgy a valóság tényalapjain nyugvó, igen remek és igen méltatlanul elkaszált Lie To Me című sorozatra, melyben Tim Roth alakít egy hasonló karaktert…

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s