Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök

Nyilván láttunk már mindent, így ez a nap is arról fog szólni, hogy hátha mégsem… Vagy mit tudom én. A Hó hull a cédrusra (Paramount Channel, 19.05) című tárgyalótermi drámával kevert romantikus történet -ugyebár- Pearl Harbour után kilenc évvel játszódik egy Seattle-környéki kisvárosban. A főszereplők amerikai japánok, valamint jó (Ethan Hawke, Youki Kudoh – ők láthatók a képen-, Max von Sydow és Sam Shepard), illetve gonosz fehér amerikaiak. Művészi igényű, ám kissé döcögős ritmusú film Scott Hicks munkája, azonban az általa feltárt rasszista jellegű problematika miatt mindenképpen hiánypótló értékűnek tekintendő.

hó hull a cédrusra - youki kudoh és ethan hawkeA tiszta tekintetű Sylvester Stallone ezúttal A bosszú börtönében (AMC, 20.10) csücsül, megérdemelten méghozzá, ám ez ellen nem is lázad. Elkövette, amit elkövetett, és ezért bűnhődnie kell. Tiszta sor. Engedelmes, szabálytisztelő rab, aki nemsokára szabadul és jó útra tér. A börtön szadista parancsnokát (Donald Sutherland) azonban személyes bosszú fűti, akinek packázását Sly sem fogadja feltartott kézzel…

Nem vagyunk mi angyalokban (Duna, 20.35) viszont Robert De Niro öltözik papi reverendába Sean Pennel, miután -igaz, önkényesen- ők is éppen befejezték büntetőintézetben való tartózkodásukat. A kérdés tehát az, hogy teszi-e az embert a ruha? A filmet Neil Jordan rendezte David Mamet forgatókönyvéből – régen tetszett, nemrégiben viszont nem nagyon…

Egy másik jó színész, jelesül Denzel Washington, egy balesetben szerzett sérülés következtében lebénult szuperzsarut játszik A csontember (film+, 21.00) című, amúgy igen izgalmas thrillerben, aki a kórházi ágyához kötve is elfogja (illetve, tehetséges tanulójával, Angelina Jolie-val elfogatja) a nagyon veszélyes sorozatgyilkost.

Későp estére Bruce Willis marad koszos trikóban, eléggé lezúzott állapotban, de legalább megint megmenti a világot: Die Hard 4.0 – Legdrágább az életed (SuperTV2, 22.00).

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s