Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

A mai estét sem ússzuk meg ismétlések nélkül, vagy inkább helyesebb úgy fogalmazni, hogy a mai este is csak ismétlések… Én általában szeretem James Mangold filmjeit, Meg Ryannal és Hugh Jackmannel sincs túl sok bajom, ám ez a Kate és Leopold (Paramount Channel, 20.00) azért eléggé aláment az én “magas” ízlésemnek. Szegény kis brooklyni lány egy nap időkaput talál volt pasijának lakásában, ahonnan egy igazi, XIX. századi úriember lép elő. Eh, mézédes baromság ez, de talán ma belefér.

sleepers - robert de niroLetaszítva (Viasat3, 21.00) sem éppen a realitás talaján mozog. Denzel Washington a halál földre száműzött angyalát üldözi Gregory Hoblit amúgy igen jól sikerült sorozatgyilkosos filmjében, melyben úgy csúszunk át a vérrögvalóból a természetfelettibe, hogy még a legateistább ateisták hátán is gurigázni fognak a mirelit zöldborsók… (Feltéve, ha még nem láttuk.)

Az eddigi ajánlatokkal szemben az Ügyféllista (Story4, 21.00) valóságban is megtörtént sztorit mesél el. Egy hajdani szépségkirálynő (Jennifer Love Hewitt) szolidan éldegél családjával egy unalmas kisvárosban, amikor a sorozatos balszerencse, balesetek, és más effélék folytán egyszerre csúszik ki a szőnyeg a lábuk alóluk. Az anya végső elkeseredésében kurvának áll, hogy el tudja tartani valahogyan három gyermekét és reménytelen helyzetbe került férjét…

Nemsokára azonban feltűnik Anthony Hopkins is, Sinkó László pótolhatatlan magyar hangján, aki annak idején minden vita nélkül kapta meg az Oscar nevű szobrot A bárányok hallgatnak (FOX, 21.55) című filmben nyújtott húszperces jelenéséért, amit mostanában mintha ritkábban tűznének műsorra a tévék a Hannibal Lecter vérszomjas karaktere köré szövődött filmuniverzumból. Kapott díjat maga a film is, a forgatókönyv is, sőt Jonathan Demme is a rendezését, valamint Jodie Foster is, a női főszerepért. Egy thrillertől ez azért elég szép teljesítmény…

Ugyanekkor viszont a pénzvilág bűnös üzelmeiről maga Gordon Gecko (Michael Douglas), a tőzsdék feneketlen étvágyú csúcsragadozója tanítja meg a tutit a tátott szájú civileknek, Oliver Stone 1987-es, ám eddig még messze nem elavult, Tőzsdecápák (SuperTV2, 22.00) című mozijában.

Sleepers – Pokoli lecke (Paramount Channel, 22.15), béna magyar címével ellentétben, egy kifejezetten komoly, a bűn és bűnhődés témájában komoly morális dilemmát felvető és megtárgyaló krimidráma, impozáns szereplőgárdával (Robert de Niro – a képen, valamint Kevin Bacon, Dustin Hoffman, Brad Pitt, Vittorio Gassman…). Nekem ugyan voltak fenntartásaim e filmmel kapcsolatban, de én sem lehetek mindig tévedhetetlen.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.