Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök

Egyet tehetünk, hogy megpróbáljuk pozitívan szemlélni a világ folyását (jelen esetben a tévéműsort), különben akár csütörtököt is mondhatunk. A Szerelem a végzeten (Paramount Channel, 20.00) című romantikus komédiában Kate Beckinsale lesz a partnere a kisfiúsan sármos John Cusacknak. Mit is mondjak erről filmről, milyen veszélyekre hívhatnám fel kegyes figyelmeteket? Talán, hogy vigyázzunk nagyon a kesztyűnkre a nemsokára bekövetkező, nagy, karácsonyi tülekedésben? (Bővebben)

shirley valentine - pauline collinsFord Fairlane kalandjai (AMC, 20.20) című virtigli legendáról, azt hiszem, mindennél többet mond el az, hogy a legtöbben csak arra emlékszünk belőle, ahogyan Nagy Feró szinkronizálta volt a címszereplő rock&roll-detektívként aposztrofált karaktert. A film valójában pocsék. Remélem, nem szinkronizálták újra…

Ami viszont biztosan működik, az a who wants to live forever. Hegylakó-repeta (Story4, 21.00), pedig tudjuk már jól, hogy a végén úgyis csak egy maradhat (vö.: Christopher Lambert és a reményhal).

Alternatíva lehet hazánk ideiglenesen Hollywoodban állomásozó filmes kontingensének jelentős részét képező Antal Nimród sokszor vetített, sokat emlegetett Kontroll (Filmcafe, 21.00) című, igen bizarr romantikus thrillere, mely egy csapat szeretetre méltó és egy csapat nagyon utálatos BKV-ellenőrről, egy misztikus kapucnis gyilkosról, egy macilányról és még sok más, furcsa, groteszk figuráról szól, akiket amúgy már mindannyian igen jól ismerünk.

Nyilván Az utolsó cserkész (film+, 21.15) is már a könyökén jön ki mindenkinek. Tegye fel a kezét az, aki még nem látott olyan filmet, ami úgy kezdődik, hogy Bruce Willist borostásan, szemmel látható piaszagban ébresztik egy gondosan ápolt kert közepén, igen szabálytalanul leparkolt kocsijában… Satöbbi.

Picit később Shirley Valentine (Duna, 21.55), a hajdani lázadó, ma már tisztes családanya (Pauline Collins – a képen) cáfol rá a mai ajánló elején tanácsolt tanácsomra, miszerint a permanens pozitív életszemlélet csapdája, ha mindennek csak a jó oldalát nézed, azért annak bizony attól még megvan a rossz oldala is… Ergo, a strucc sem ússza meg az oroszlán közeledését, ha homokba dugja a fejét. A történet azért közel sem ennyire drámai, csupán a mindenki által jól ismert, hétköznapi córesz, viszont két hét luxusnyaralás Mykonos festői szigetén mindent a helyes mederbe terel(het).

Philip K. Dick regényeinek, történeteinek megfilmesítésével rengetegen próbálkoznak, azonban legtöbbjüknek rendre bele is törik a bicskájuk. Dick történetei ugyanis ritkán látványosak, filmszerűek, inkább “agyasak”, filozofikusak, olyan problémákkal foglalkoznak, mint a klónozás, a tudat torzulásai, a gondolkodás”mechanikája”, és effélék. A felejtés bére (SuperTV2, 22.00) például az emlékezet útvesztőivel. E filmet viszont a látványos piff-puff&csitt-csatt filmek hongkongi királya, John Woo rendezte, főszerepben Ben Affleckkel, Uma Thurmannal és Paul Giamattival, ma tesztelhető végeredménnyel.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s