Mit nézzünk ma este a tévében? – Vasárnap

Annyi biztos, hogy az RTL Klub nagyon mesésre veszi a mai estét. Anélkül, hogy túlragoznám a dolgot, az első film valami marsbeli kaland lesz. A kritika kiröhögte annak idején, aminek viszont a közönség egy része igazat is adott. Viszont annyira látványosra sikeredett, hogy a gyártó cég, a nem éppen csóringer Disney majdnem bele is rokkant. Utána azt nézhetjük meg, mi lett Jancsi és Juliskából felnőtt korukra. János és Júlia lettek, és bokáig a vérben (ez ma nagyon hülyén veszi ki magát… 😦 ) tesznek rendet a boszorkányok között. Az ötlet jó, a kivitelezés már kevésbé. Végül Hillary Swank süpped bele bibliai szörnyűségek kapcsán – a párás, ködös louisannai mocsárvilágba. Eközben a konkurencia (a TV2) a szokásos vasárnap esti, csiricsáré dáridóját nyomja. Ugorjunk.

larry flynt, a provokátor - woody harrelsonSok mindent megváltoztathat Hét év Tibetben (Filmcafe, 18.25). A megtörtént eseményeket elmesélő filmben a jelenlegi Dalai Láma gyermekkorába tekinthetünk bele. A második világháború előestéjén Heinrich Harrer (Brad Pitt) osztrák hegymászó a Himalája egyik legmagasabb csúcsának meghódítására indul, a háború azonban keresztülhúzza számítását. Kalandos körülmények között a tibeti szent városba, Llhászába, az ottani buddhista közösségbe kerül, amely befogadja. Sőt, az ifjú Dalai Láma kifejezett érdeklődéssel fordul az idegen felé. Barátságukról mesél ez a szép film, lélegzetelállító tájakkal, és az Őszentségétől megszokott bölcs és vicces benyögésekkel.

A spanyol félisten, Javier Bardem a főszereplője Woody Allen barcelonai dolgozatának, a ma este újjra műsorra kerülő Vicky Cristina Barcelonának (Viasat3, 19.00), akinek partnerei ezúttal a jelenlegi felhozatalból a No.1 szőke és a No.1 barna: Scarlett Johansson és Penelope Cruz. Bónusznak pedig jön még Rebecca Hall is. A filmről bővebben itt.

A Paramount Channel a női érdekérvényesítés, illetve a női lét tematikájának szenteli a mai estét. Először A stepfordi feleségek (Paramount Channel, 20.00) című kissé bizarr, de semmiképpen nem agyatlandramedyben a szerteágazó tevékenységű Frank Oz mesél maró iróniával az amerikai középosztályba a hatvanas-hetvenes évek táján begyűrűző feminista mozgalmakról, Nicole Kidman, Bette Midler és Glenn Close közreműködésével. Az utána következő Hölgyválasz (Paramount Channel, 21.50) ezzel szemben csont nélkül csajos limonádé. Richard Gere, az őszülő halánték, amúgy dörzsölt, nagymenő ügyvéd egy nap meglátja Jennifer Lopezt, egy lepukkant, külvárosi táncstúdió kirakatában, aki lehengerlő vonzerejével olyan dolgokra veszi rá a pasit, hogy azt saját maga sem hiszi el…

Clive Owen is összejön Jennifer Anistonnal, holott mindkettejüknek biztos és takaros családi háttér duruzsol a háttérben. De azok a hűvös, huzatos metróperonok, minden áldott kora reggel… A Kisiklottak (AXN, 21.00) azonban nem a sejthető romantikus vizek felé, hanem épp az ellenkező irányba evez tovább. A borzongató reggeleket felmelengető, édes együttlétek lassan vérfagyasztó rémálomba fordulnak, amihez sok köze van az időközben felbukkanó Vincent Casselnek is… Mikael Hafström filmje feszült, izgalmas drámai thriller lesz.

Egyszerű lenne lecsapni a legyet annyival, hogy ellopott idő megnézni ezt a mai Lopott idő (RTL+, 21.00) című scifi-thrillert, de mint sokszor, a helyzet most sem ennyire szimpla. Az idő pénz, mint tudjuk, the time is money. A korábban is igen karakteres filmekkel előálló Andrew Niccol író-rendező e gondolat köré fűzte fel e történetet, melyben az az alapszituáció, hogy bizonyos genetikai hókuszpókuszoknak köszönhetően, a közeli jövőben az emberiség nem öregszik tovább 25 éves koránál, s az ezentúl megélendő perceket, órákat, éveket, optimális esetben akár évmilliókat, a mi általunk ismert pénzhez hasonlóan, egyfajta sajátos technikával adják-veszik. Akinek elfogyott az ideje, annak kampec. Akinek kevés van, az mindenhová rohan, aki pedig időmilliomos, az ráér mindenre. (Bővebben)

Meg Ryant általában amolyan ragadós szentimentális romkomokban szokhattuk meg, ahol bájosan rázhatta bondor fürtjeit és olajosan párás tekintettel nézhetett bele a kamerába. Ezért lehet meglepetés a Nyílt seb (AMC, 22.00), ami egy száraz, romantikát csak nyomokban tartalmazó thriller, nőket daraboló sorozatgyilkossal és némi szexszel. A filmet az erős feminista attitűddel (ez egy ilyen nap…) és igen különös látásmóddal alkotó, ausztrál/új-zélandi Jane Campion rendezte, tehát ne számítsunk szokványos megoldásokra.

Létezik néhány Telitalálat című film a filmtörténetben, ez a mai (melynek eredeti címe, a Lucky Numbers viszont egy másik mozival, a Lucky Number Slevinnel -Alvilági játékok- cseng össze)… Tehát, a mai Telitalálat (Galaxy, 22.10) nem biztos, hogy telitalálat lesz, bár John Travolta, Lisa Kudrow és Tim Roth nyilván mindent megtesz benne a siker érdekében. Travolta egy lecsúszott tévés arc, aki anyagi helyzetét egy lottónyereménnyel kívánja stabilizálni, és ennek érdekében behálózza a lottóhúzó csajt. (A következő nyerőszám a 6-os. Nem, a 9-es…) A nyeremény ugyan bejön, ám semmi nem lehet titok, amit egynél több ember tud…

Az ötödik elemet (SuperTV2, 22.30) is megnézhetjük, nagyjából 77-jére. Mesefilm ez is, sci-fi is Bruce Willis és Luc Besson (no, és Gary Oldman) alkotása, de ezekben a műfajokban az egyik legjobb, leglazább és legszemtelenebb, vitán felül.

A legjobb film azonban ma este ismét a Larry Flynt, a provokátor (Filmcafe, 23.00) lesz. Milos Forman életrajzi filmje Larry Flyntről, a Hustler pornómagazin radikálisan szabadelvű kitalálójáról szól. Címszerepben Woody Harrelson (lásd a képen), partnere Courtney Love (aka Kurt Cobain özvegye), valamint Edward Norton.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s