Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

Be kéne már ruházni egy Cinemax-előfizetésre, csak az a baj, hogy mindig csomagban adják, márpedig a csomag egyéb részeire nincs szükségem, ezért nem is szeretnék érte fizetni. Tulajdonképpen, tévécsatornából is csak a HD-ben adó természetfilm-, életmód-, főzős és történelmi csatornákra lenne szükségem, meg a mezzóra és az Eurosportra, mert azon van mindig országúti kerékpározás – a többi 94 tőlem akár meg is szűnhetne. Egye fene, a filmcsatornák is maradhatnak, de a reklámokat csak két film között engedélyezném. Álom, álom. Nem kell valakinek egy médiacézár?

utódok - george clooneyAz egyik kedvenc Woody Allen-filmem A rádió aranykora (Cinemax, 20.00), melyben a negyvenes évek Amerikájába, egy virtigli brooklyni zsidó családba csöppenhetünk. Önéletrajzi elemekkel átszőtt, őszinte és mulatságos életképek füzére a film, sok-sok korabeli zenével és Mia Farrow-val, Danny Aiellóval, Diane Keatonnel és másokkal.

A ’76 nyara (Cinemax, 21.30) című, igen szórakoztató dán mozi szintén az előző alkotáshoz hozzáféréssel rendelkező réteg számára lesz elérhető. A lendületes, friss film afféle coming of age-történet, mely a felnőtté válás nehézségeit boncolgatja 1976 nyarán – a Tetovált lány-szériát is rendező Niels Arden Oplev gondozásában.

A többieknek maradnak a nők és Barney, pontosabban Barney és a nők (Filmcafe, 21.00). Ez a romantikus komédia elsősorban Paul Giamatti miatt lehet érdekes –Rosamund Pike és Dustin Hoffman mellett-, akit már számtalan filmben láthattunk különféle markáns karakterszerepekben, ám talán ez a film az, amelyikben teljes egészében megmutathatja tehetségét. Giamatti itt egy nagymenő hollywoodi filmproducert alakít, aki előnytelen külseje ellenére talán több nőt fogyasztott, mint szivart, pedig az utóbbi szinte ki sem esik a szájából. Ismerjük a figurát, ugyebár… Ez a filmbeli fazon kaszinókat talán még nem nyit, tévécsatornákat sem vásárol tíz deka parizer-módjára, viszont az ő kis szivarkája is meg lesz ragadva, annyi szent.

George Clooney (a képen) egy a családfáját egyenesen a hős I. Kamehameha hawaii királyig visszavezetni tudó családapát játszik az Utódok (FEM3, 21.00) című filmben, melynek Oscar-díjas története arról szól, hogyan tudja egy apa, két lányával túlélni az anya és a feleség elvesztésének traumáját. A sablonosnak tűnő történetet a lányok és a korábban elfoglalt, családjával mit sem törődő apa közötti érzelmi dinamika, valamint az elhunyt anyáról/feleségről kiderülő titkok teszik izgalmassá. (Bővebben)

Elég erős lesz ma este a kínai, történelmi felhozatal. A Vörös szikla (AMC, 19.35) című nagyszabású, kosztümös kalandfilm a III. századi Kínában játszódik: különböző hadurak csatáznak egymással az ország egyesítése, illetve újraosztása érdekében. A minden idők legdrágább ázsiai filmjeként emlegetett, tényleg elképesztő, bombasztikus, szemkápráztató mozit a Hollywoodból hazatérő John Woo rendezte és el is lőtte benne összes patronját, de a szó szerint. (Bővebben)

Hasonló igénnyel lép fel Az aranyszirmok átka (film+2, 21.00) című darab is. A mind státuszában, mind elismertségében nagyjából a kínai Robert De Niro-nak megfelelő Chow Yun-Fat alakítja a filmben a zord Ping császárt, aki Jai herceg (Jay Chou) társaságában éppen hazatér a Tiltott Városba valami hosszú, messzi háborúból. A betegeskedő császárné (Gong Li) és a trónörökös (Ye Liu) fogadják őket. A palotában azonban furcsa dolgok történtek, mióta a császár elhagyta házát. A császárnőt rendszeresen mérgezi valaki, a trónörökös pedig viszonyt folytat a szolgálólányokkal… A (kvázi kínai Coppolaként is becézhető) Yimou Zhang rendezte ezt a hömpölygőn áradó, látványos harcjelenetekkel és mesés elemekkel tűzdelt szédítő történetet.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Kata szerint:

    Én is nagyon örülnék egy fakultatívan összeválogatható tévének. Mint a moziban a gumicukor. Fogod a poharat és teletömöd cukrokkal, ízlés szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.