Mit nézzünk ma este a tévében? – Kedd

Gigor Attila remekbe szabott, abszurd krimije, A nyomozó (film+2, 21.00) a mai első ajánlat. A kiváló színészi teljesítményekkel (Anger Zsolt, Rezes Judit, Terhes Sándor…) operáló, helyenként tényleg bizarr, ám szerintem igen szórakoztató történetben egy halottkém nyomoz egy hulla után, hogy tisztában jöjjön saját életének értelmével.

golyózápor - owen és bellucciTerry Gilliam rendkívül nyugtalanító negatív utópiáját, a 12 majmot is elérte a végzete: sorozat készült belőle, illetve a kiinduló ötlete alapján. Chris Markernek, az eredeti történetet inspiráló, A kilátóterasz című film írójának-rendezőjének, valamint az eredeti film alkotóinak ehhez a 12 majomhoz (Filmcafe, 21.00) már szinte semmi köze nincs – de talán egy próbát megér, mi is lesz ez. A mai az első rész, és minden bizonnyal egy világpusztító vírusos, időutazásos, elmebetegségeses, nyomozásos történet lesz ez is.

Nézhetjük -nem először- A belső embert (Viasat3, 21.00) is, ami viszont egy bankrablós-túszejtéses szajréfilm, ám annak igen korrekt, szórakoztató és helyenként még izgalmas is, nem kicsi csavarral a végén. Rendezte Spike Lee, főszerepli Denzel Washington, Jodie Foster és Clive Owens. (Bővebben)

Az Antal Nimród által rendezett, Adrien Brody, Danny Trejo és Martin Lawrence által főszerepelt Ragadozók (SuperTV2, 22.00) című sci-fi/akciófilm korrekt iparosmunka, nem több, viszont éppen így méltó folytatása John McTiernan mára klasszikus, ’87-es Predatorjának. (Bővebben)

A legjobb film ma estére azonban még mindig a Déryné, hol van? (m3, 22.30), egy idősödő színésznő drámája a hivatásról, a korról és a koráról. Dérynét a mindjárt 80 éves, de a film forgatása idején még csak 40-et töltő Törőcsik Mari, a filmet férje, Maár Gyula rendezte, az operatőr Koltai Lajos, írta Pilinszky János, zeneszerző Cseh Tamás. Mit mondjak még? Déry Kállai Ferenc. Déryné anyósa Sulyok Mária.

Éjszakára azonban jöhet egy kis Golyózápor (Viasat6, 23.00) is, ami egy tényleg beteg rajzfilm-humorú akciófilm-paródia. Ahogy a cím is jelzi, egyetlen elképesztő kreativitással megkoreografált golyózápor a film lényege, olyan jelenetekkel, mint például: Clive Owen levezett egy szülést, közben halomra lövi a rátámadó gonoszokat, majd ugyanezt megismétli Monica Bellucci megdugása közben is (lásd a képen). Ha nem görcsölünk rá túlzottan az intellektuálisan többsíkú műélvezetre, akkor frenetikus élményt nyújthat a film.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s