Mit nézzünk ma este a tévében? – Szerda

Ami leginkább vár ma ránk, az Öt történet az elmezavarról (Cinemax, 20.30), ami egy szkeccsfilm: öt, korábban inkább színésznőként ismert hölgy (Ashley Judd, Sharon Maguire, Bonnie Hunt, Bryce Dallas Howard, Laura Dern) mesél el öt sztorit öt különböző lelki kórságról (skizofrénia, bipoláris zavar, depresszió, poszttraumás stressz – egy hiányzik, lehet akkor, hogy valamelyikből kettő van?). Szép lesz. (A képen Jennifer Hudson az egyik történetben.)

öt történet az elmezavarról - jennifer_hudsonA többit (is) láttuk már. Ha mégsem, akkor például itt a Napfény (Filmcafe, 21.00) című sci-fi a Gettómilliomossal, a Trainspottinggal és más filmekkel magának komoly tiszteletet kivívó Danny Boyle filozofikus(nak szánt) alkotása. Nem a tudományos hiteltelensége, meseszerűsége miatt rossz film ez. A színészi játékkal sincs baj (Cillian Murphy egyenesen remek), mint ahogy a film képi világával és a hangkörnyezetével sem. Ezek egészen fantasztikusan szólnak, látszanak és egyediek. A film alapjaiban (cselekményszervezésében, az előkészítetlen, logikátlan fordulatokban, a szereplők motivációinak zűrzavarában) van elcseszve – de hátha ma estére elég lesz. Hogy maradjak az előbbi filmnél felvetett analógiánál: olyan ez a Napfény, mintha Tarkovszkij tűzijáték-formátumban csinálta volna meg a Solarist.

Közben Matt Damon, azaz Jason Bourne sem tudja még mindig saját magáról, hogy kicsoda is valójában: A Bourne-ultimátum (Viasat3, 21.00) még mindig amolyan üldözős, rohangászós, ki vagyok én, ha én nem-típusú kémfilm. Izgi, ha nem láttuk még.

Az Előjáték egy csókhoz (FOX, 21.55) című 1992-es történet, Meg Ryan és Alec Baldwin között zajlik, egy esküvő alkalmával, amikor is az a bizonyos csók nem az összeadandó pár között csattan el.

A Tőzsdecápák 2. – A pénz nem alszikban (SuperTV2, 22.00) Gordon Gecko (Michael Douglas), a Tőzsdecápa már kissé megöregedett. Ennél nagyobb baj azonban, hogy Oliver Stone (a film rendezője) elhülyült… (Bővebben)

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s