Mit nézzünk ma este a tévében? – Csütörtök

Aki magyar, magyar filmeket néz. Főleg, ha van erre alkalom is: a magyar színjátszás ikonikus alakja, Törőcsik Mari a napokban lesz 80 éves. Fábri Zoltán 60 éve mutatta be Körhinta (Duna, 20.35) című filmjét. Találkozásuk (a magyar James Deannel, Soós Imrével kiegészülve) az egyetemes filmművészet egyik fénylő csillagát eredményezte. A híres táncjelenet (lásd a képet) máig az egyik legtöbbet idézett jelenet a filmművészetben. Mondanám, hogy kötelező tanaanyag, ha lenne még ilyen.

körhinta - törőcsik és soósMegpróbálkozhatunk az RTL Klub új, hollandból importált sorozatával is. A Válótársak (RTL Klub, 21.20) egyből két -közel egyórás- résszel indul. A történet középpontjában három különböző státuszú, vérmérsékletű férfi (Stohl András, Scherer Péter és Lengyel Tamás) állt, akik éppen válnak, és ez -állítólag- mulatságos jelenetek sokaságát fogja eredményezni. Én, mindenesetre, bizalmat szavazok neki. (Ne higgyünk a lehúzó véleményeknek, hiszen még senki civil nem láthatta.)

Dyga Zsombor második egészestés filmje, a Kész cirkusz (Filmcafe, 21.00) című 74 percnyi őrületben egy rika Continental típusú írógép tulajdonjoga felett folyik az ügymenet, ami a címbeli állapotot eredményezi. Udvaros Dorottya, Schmied Zoltán, Csuja Imre, Scherer Pepe (itt is), Welker Gábor és Elek Feri nyomják a pedált tövig ebben a rövid, de igen szórakoztató filmalkotásban. (Bővebben)

Más. A furcsa filmek kedvelői választhatják az Eleven testek (Story4, 21.00) című romantikus zombifilmet is, melyben egy érző szívű, magányos zombifiú lesz szerelmes egy élő lányba. A meglehetősen bornírt, de néha egészen vicces horror-komédiában még John Malkovich is feltűnik.

Címében nem véletlenül idézi Shakespeare halhatatlan romantikus tragédiáját az Öld meg Rómeót! (film+, 21.00) című akciófilm, mely azonban mégis inkább a Jet Li által elővezetett verekedés-jelenetek miatt érdekes. (Bővebben)

De nézhetjük Leonardo DiCapriot (és Emily Mortimert, Michelle Williamst, Mark Ruffalót) is az amúgy tegnapelőtt szülinapos Martin Scorsese Viharsziget (Paramount Channel, 22.00) című elmegyógyintézetes, őrült gyilkosos, mirelit zöldborsót a hátunkon gurigatós thrillerjében. Nem rossz film ez sem, ha netán még nem láttuk volna… (Bővebben)

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s