Mit nézzünk ma este a tévében? – Vasárnap

A sötét lovag meccsel a Sötét vezérrel. Christopher Nolan annak idején agyonsztárolt A sötét lovagja (film+, 20.00) picit komolyabb löket, mint egy szokványos képregényfilm, de alapvetően mégis csak egy mesefilm ez is. Batmanos mesefilm, annak látványos és izgalmas. A valóban eléggé átfestett Jokerért viszont posztumusz Oscart kapott Heath Ledger – nem tudom, akkor is megkapta volna, ha nem gyógyszerezi magát túl ideje korán…(Bővebben)

bábel - cate blanchett és brad pittA Sötét vezért (Cinemax, 20.00) viszont nem láttam még. Egy életrajzi drámáról van szó, mely egy maori származású, zseniálsnak mondott sakkbajnokot, az általam szintén ismeretlen Genesis Potini alakját mutatja be. Valamiért úgy érzem, hogy jó film lesz ez…

Van mára Édes kis semmiség (RTL II, 19.25/00.00) is, melyben Cameron Diaz, Christina Applegate és Selma Blair adják azt a három, féktelen szinglit, akiket ki sem lehet robbantani a legmenőbb helyekről, egészen addig, míg fel nem tűnik Thomas Jane. Ez biztosan nem lesz pityergős…

Aki szült már gyermeket, vagy fog szülni valamikor a közelebbi jövőben, netán szeretné átérezni a várandós anyák semmihez nem hasonlítóan összetett, bonyolult lelkivilágát, az nézze meg a Várandósok – Az a bizonyos kilenc hónap (m2, 21.05) című -nem teljesen ostoba- romantikus komédiát. Biztosan jól fognak szórakozni, még akkor is, ha nincs benne se Julia Roberts, se Meg Ryan, se más hasonló híresség…. Ja, Cameron Diaz benne van ebben is. Meg Jennifer Lopez is, meg Dennis Quaid és Elizabeth Banks is. Meg… Upsz.

Lehet, hogy a mai este lesz az, amikor végül sorra kerül a Luc Besson gondozásában készült Bíbor folyók 2.: Az apokalipszis angyalai (AMC, 21.00) is, amit valamiért mindig kihagytunk, mert mindig volt valami fontosabb(nak tűnő) opció. Már az első rész egy viszonylag tisztességes, izgalmas, borzongató, misztikus thriller volt, ez is olyan nagyjából, csak Jean Reno mellett ezúttal Benoît Magimel játssza a másik zsarut, akivel egy titkos, gyilkos földalatti szekta után nyomoznak.

Sokszor kerül adásba Terrence Malick háborús tablója, Az őrület határán (Filmcafe, 21.00) című darabja, de nem vagyok biztos abban, hogy a megfelelő helyen és időben. Amúgy sem egyszerű falat ez a jó méretes darab, még a tapasztalt, cinikus, egyben katonaviselt férfiaknak is embert próbáló bevetés a megtekintése… Bár a rendező filmjei rendszerint látványosak, azért mégsem könnyű nézni azokat az olykor már elviselhetetlenül, melankolikusan és terjengősen bölcselkedő modorosságuk miatt – miközben az így feldolgozott fontos, megkerülhetetlen témák miatt Malick mégis a legelismertebb rendezők közé sorolandó. Ez alkalommal a háború természete lesz feltárva, hosszan, elmélázva, egy szakasznyi jól ismert sztárral (Sean Penn, Woody Harrelson, George Clooney, Nick Nolte, Adrien Brody, Jim Caviezel és még sokan mások) telezsúfolt, fantasztikusan fényképezett tablóban.

Tudom, hogy szintén sokszor adják, de amíg ez van, ami, addig sulykolni fogom a Bábelt (Paramount Channel, 21.40), mert véleményem szerint az eddigi huszonegyedik század egyik legfontosabb filmje – pontosan, tisztán fogalmaz és így segít tisztábban látni a zűrzavarban. A mexikói Alejandro González Inárritu költői, katartikus erejű kaleidoszkópja az emberek közötti kapcsolatokról, illetve inkább annak hiányáról szól. Négy országban, négy nyelven zajlik a filmbéli, bábeli a zűrzavar, ami nem más, mint maga, az ÉLET. Komoly, nehéz, összetett és igen felkavaró alkotás ez, melyben nagy sztárokat (pl. Cate Blanchett és Brad Pitt – a képen) láthatunk példamutató művészi alázattal jelen lenni tökéletesen civil szereplőkkel, jelentéktelenségükben is fontos szerepekben. Ijesztően aktuális élmény lesz.

Reklámok
Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.