Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő

A szokásos hétfői alapprogram, valamint a Konyhafőnök Junior középdöntőjén kívül (amit én csont nélkül megvettem), három filmet ajánlanék erre a mai, immár tipikusan novemberinek ígérkező estére, melyek közül természetesen egyik sem fog senkire az újdonság bizsergető érzésével hatni.

Denzel Washington, azaz A tűzben edzett férfi (film+, 20.30), ezúttal egy kiégett (bocsánat!), hajdani CIA-ügynök, aki ma -nyugdíjkiegészítésként- gazdag mexikóiak gyermekét védi a Mexikóvárosban tevékenykedő, vaskos váltságdíjra hajtó emberrablóktól. Tony Scott filmje egyszerre remek akcióthriller és valós problémákról beszélő, gondolatébresztő dráma. (Bővebben)

menekülés los angelesből - kurt russellA Dől a moné (FEM3, 21.00) című -képzőművészeti tárgyú- krimikomédiát az egyebek mellett a Fargóról, vagy a Nem vénnek való vidékről ismert Joel és Ethan Coen írta, Michael Hoffman rendezte és Colin Firth, Alan Rickman, Cameron Diaz és Stanley Tucci játssza. Az üde humorú, lendületesen végigvezetett sztoriban egy elégedetlen munkavállaló (Firth, aki egy gazdag műgyújtő kurátora) leckézteti meg munkaadóját (Rickman, a gazdag műgyűjtő), rájátszva annak kapzsiságára és hiányos műveltségére. A dolgok (moné = money/Monet) természetesen nem alakulnak úgy, ahogyan azok elterveztettek, ám a végén mindenki elnyeri méltó büntetését/jutalmát.

John Carpenter B-kategóriás klasszikusa, a Menekülés Los Angelesből (Paramount Channel, 21.40) főként azok számára lesz ismerős, akik annak idején (még bőven Jani bácsi vigyorgó barakkjában) még találkoztak azokkal a fahangalámondásos, kalóz VHS-videókazettákkal, melyen az álnok Nyugat csempészte be bódító értékrendszerét a rothadó szocializmus áporodott levegőjébe. Kurt Russell, azaz Sssssznake, a magányos, szótlan gyilkost (lásd a képen) a vegetáriánus, dohányzást tiltó, egy vallás-egy nemzet-egy vezető elvet valló Állam, a testébe ültetett halálos adag méreggel kényszerítve azért küldi be a bárki számára halálos veszedelmet jelentő Los Angeles nevű börtönszigetre, hogy hozza ki onnan az Elnök renitens lányát, akinek nem felelnek meg apja szép, új világról alkotott elképzelései…

Kategória: Tévé | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Mit nézzünk ma este a tévében? – Hétfő bejegyzéshez

  1. Dr. No szerint:

    A VHS-korszak nagyja a Menekülés New Yorkból (1981) volt. A Menekülés Los Angelesből (1996) annak a folytatása? újrázása? azonos főszereplővel (Snake Plissken/Kurt Russel) és felállással (menekülés az őrült bűnözök lezárt területéről a világbékét jelentő biszbasszal). Ez már inkább csak jópofa, mint kőkemény, de még így is megéri megnézni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s